Saturday, October 17, 2009

Cerita Campur-Campur

lbh kurg tinggal sehari je dpt berkepit ngan hana & haziq & ayah sblm mula kerja this coming monday. apa perasaan?? mcm takde perasaan nk gi keje.. blh gitu? haha! yg pastinya hari pertama & mungkin hari2 seterusnya kompom le mcm2 perasaan di jiwa raga dok terkenang double H saya tu.. mana taknya dr afne celik mata bgn tido sampai le nk tido mlm asik ngan diorg kan.

aritu plan nk belikn breastflow bottles brand the first years utk haziq gunakan kt rmh babysitter. tak gamak nk beli avent bottles sbb rege dia naik gilak2 sejak naik standard bpa free ni. kebetulan plak aritu chat ngan izan so tanya satu dua benda kt dia. katanya irfan (anak ke 2 izan) ok je pakai mlo storage bottle dgn puting bebe (diana, sori yea bkn brand fiffy mcm afne explain b4). lg pn sng nk panaskn ebm then trs sumbat teat kt ring dia.

gi giant kinrara cari brg2 double H ngan brg2 rmh. takde la jauh pn.. dlm 10-15 mnt perjalanan dr rmh. tu pn eddy yg beria ajak ke sana sbb katanya giant sana bsr. maklum le giant yg terdekat (jln klang lama & south city plaza) cenonet belaka tak byk pilihan. lps mkn sampai senak perut.. cane nk kurus nih?? kt pizza hut, tukar diaper hana (poo poo) & bf haziq baru le menapak masuk giant. punya la bertonggok lama pilih teats utk haziq.. last2 amik brand fiffy size s. pastu telek2 cari botol susu hana, baju2 double H, toiletries diorg, wet tissues.. bla & bla. brg2 basah semua eddy yg carik segala. tgk sustagen ada promo double pack 1+ punya RM48.99 siap dpt multipurpose bag ala2 kotak berpenutup. amik le 1 cos kt rmh ada lg 2 kotak. lps byr dpt 15 pcs stamps.. rupa2nya giant ada buat cookware redemption utk setiap belanja RM20 dpt 1 stamp. sapa2 yg suka shopping kt giant mungkin dh tahu la start aug 2009 - feb 2010 tp blh redeem sampai 11 mar 2010. saja je kan giant buat gini nk tarik lbh ramai org beli brg byk2 hehe..

pg smlm seawal jam 5.30 am hana dh sedar ajak borak2. lps subuh tido semula.. itu pn nk jugak tido dlm baby cot haziq. sama je gaya diorg tido.


smlm tgh msk, haziq merengek sorg2 kt hall. panggil hana soh tgk adik dia. tau2 dia yg lena sebelah adik isshhh.


ptg tu amik skit ebm & try mlo storage bottle tu ngan teats fiffy (basuh & steril dulu) kt haziq. result? alhamdulillah ok & laju je haziq hbskn 2oz sampai tak cukup2 terpaksa top up ngan purely fresh dr cap gantung haha! maknanya mmg kena prepare 4oz per feeding. see.. licin hbs


ni gegambo td.. kakak lena dlm bilik, haziq sbk main playgym. dpt le ibu memasak dgn aman.





4 comments :

cintaKusayangMu said...

comeinye hana tdo cmtu...
k.afne..meh join contest yg qis wat...rigu oo...klu x join...hehehe

Liana said...

comelnya dua beradik nie... Selamat kembali bekerja yer...

PHiRa said...

hi afne...comel dua 'H' ni...byk gambar hana tido ek...senang betul dia tido...best...sofea susah betul nak suruh tido siang

Afne said...

qis - tq sbb sound saya hehe

kimm - arini cam tak keje je hahaha

phira - sng tak sng jugak tp lg ssh nk snap gambo dia aktif sana sini. skrg ni mlm dh pandai masuk bilik utk tido. klu tak dulu mau meraung dia nk tido kt hall.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...