Saturday, November 14, 2009

EBM @ 14/11/09

sabtu & ahad - hari utk bgn lewat lepak2 bersenang-lenang rileks goyang kaki. chop! itu bkn saya. afne tetap bgn awal pg (5.00-6.00am) setiap hari utk menoreh cari rezeki utk anak bujang bambam tu. maklum le saya kn nk jd milk factory aka peladang berjaya mengeluarkn hasil tanpa mengira cuaca hujan mahu pun pns. sila tgk wishlist saya klu tak percaya haha pergghh.. punya la cita2 mencecah langit

lps mengepam pg td trs susun2 stok frozen ebm yg ada. lately stok2 tu agak berterabur dlm freezer. mmg agak kelam kabut masa hana sakit aritu dgn pumping session yg ter-skip few times. biarpun tak byk menimbun mcm sifu2 bf tp syukur alhamdulillah. haa.. mula la tu nk buat sesi tunjuk-menunjuk! ye lorr.. saya sgt vangga dgn diri sendiri. perkara yg saya anggap agak mustahil dulu mampu saya lakukan!

kiri - botol2 9oz (8oz each)
tgh - botol2 MLO + botol kecik (4oz each)
kanan - bekas dadih (4oz each)


see.. cane lg nk susun kasi lbh ruang utk disumbat? ruangan utk menatang/lauk pn dh di-minimise-kan seboleh mungkin. kurgkan mengepam.. NO & NEVER! itu cuma akan menjejaskan produktivi susu saya. ada sesapa baik hati nk tumpangkan fridge korg sila angkat montot haha! beli freezer baru.. gullpp!! mana mau letak. rmh den ni kocik jo tp syukur lah ada tmpt berteduh di rantau org. atau.. sdh sampai kah masanya utk saya gunakan liner/storage bags?? td bekpes dh citer dgn eddy. igt nk ajak ke mybbstore kt kuchai lama tu. nk cari sekali techni ice sheet sbb next tuesday kena attend training kt menara PKNS, PJ. ice packs gel avent tu mmg ada tp mampu ker bertahan dr 8.30am-5.30pm? harap2 blh le cilok2 mengepam kt tmpt training tu. kang kalo ku demam dek bengkak menahan susu dr pg sampai ke ptg sapa nk tanggung sila angkat tgn!

knp tah.. mcm addicted tau klu citer psl bf ni. siapa la yg buat saya lalok dgn perkara semacam ini? siapa lg klu bkn bdk bambam ni.. muka garang tak blh nk blah


"ibu.. garang2 pn muka saya ni, tp peramah tau!"

suka perhati haziq tido. tenang je hati & minda ni


gambo kakak hana mana blh tinggal.. dia la buah hati pengarang jantung. satu2nya penghibur & peneman ibu bila ayah outstation dolu2. skrg ni kitorg dh jd kawan yg blh berkongsi cerita.. nsb ko le hana dpt ibu yg becok hahaha. harap maklum walaupun haziq kerap tido, rmh saya takkan sunyi dr suara anak dara ni

pakai baju tali kecik punya la seksi tp sempat sarung tudung nk solat


"haa.. auntie ros, trm ksh bg saya jajan. syyyhh.. jgn bgtau ayah & ibu tau"


ok la, mau memasak le pulak. hana tu klu dia mintak nasi time tu jugak dia nk.. bkn tau sbr nk tunggu ke apa. daaaaaaaaaaa


8 comments :

shiemz said...

Afne, bagus gak la bercerita bab2 EBM nie.. org lain pun terasa hangatnya... Aku pun excited gak nie.. tinggal nak mengandung balik jer x tau bila lg.... heheh.. keep it up...

Afne said...

thanks shiem. insyaallah ada rezeki ko nnti. conceive.. conceive & conceive hehe

izzahazfar said...

sonok nyer...tu yg buat zahpun kalut kira EBM balik nanti..hehhehe..memang tengah berterabur sumer EBM tu..

Afne said...

izza, thanx 4 dropping by. just visit ur blog. WALAWEIIIIIIIIIIIIII cam kagum gitu tgk ur ebm sendat dlm coleman cooler box

Manjakusayang said...

Afne..banyaknya stok Haqiz... Rezeki anak kan... Teruja sesangat! Kalo ada no 2 nanti nak ikut jejak cam Afne ler... Jeles tau!

Muka Haqiz dah semakin cam muka Afne tau! Comel dan sangat handsome nanti nie! :)

Afne said...

ikut.. jgn tak ikut. tp ikut yg baik2 je jgn ikut paler afne yg kadang tingtong ni hehe

dh bsr skit ni nmpk ada iras hana (cam afne gak le kan). tp mata haziq ikut ayah dia kot tak mcm hana bulat membuntang. ensem erk?? tak kisah la asalkn sihat cukup sifat alhamdulillah.

mama_umar said...

mmg apepon anak yg 1st ttp pengarang jantung kan? dah jd kwn kite plak kan?huhu sebak pulok,tp anak2 lain pon ttp kesayangan la..cume yg 1st ni ade spesel sket,yelah,hasil pertama,hahaha..
tembam dah haziq,berkat perahan ko afne,syukur2 :)

Afne said...

wakakaka.. tergelak aku baca HASIL PERTAMA. tp mmg betol wehh.. hana mmg peneman aku. seawal dia 4 bln eddy dh outstation berminggu2. aku igt lg masa tu amik test jpj terpaksa bawak sendiri motor dr desa petaling ke wangsa maju. klu difikir2 mana nk berani.

haziq tembam dh 6kg skrg. mggu lps doktor pn tak caya dia baru 2 bln lbh sbb badan besar padahal lahir cenonet je 2.99kg. dh tu badan & tengkuk dia kuat. aku lak yg seram tgk doktor tu exercise angkat2 bg haziq bergayut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...