Sunday, November 15, 2009

Techni Ice

afne tau bfing mommies tentu kenal dgn benda ni (mungkin bkn semua la). yup, ni salah satu alat (should i call it gadget?) yg diperlukan utk ibu2 mengekalkan suhu ebm supaya sentiasa sejuk/panas di dalam cooler bag atau cooler box atau microfiber insulated bag like mine (avent). ice cool packs avent tu saya biarkn dia berehat dulu dlm freezer. kedai2 kt luar tak sure ada jual ke tak tp most of online store yg support bfing ada jual benda2 mcm ni (mcm2 brand & jenis with same function ie MLO ice pack, coleman brite ice etc).




tengahari td abg loba2 lari kejap (naik motor sbnrnya hehe) ke mybbstore.com utk beli benda ni (TQ abg). RM30 for 1 sheet (ada 24 biji dlm sekeping ni). jap lg afne buat projek 'menggelembungkan' so leh guna masa attend training on coming tuesday.


ada 24 biji yg bercantum2 (masa ni nmpk sekeping lg)


ada disertakan instruction cane nk gunakan


tp klu korg nk tau step by step in malay version blh klik ke blog sifu bf My 'xCLuSiVeLy XpResSiNg. tq yea yatie utk penerangan yg jelas berserta gambar hehe.

utk info lanjut leh ke Techni Ice Reusable Ice Packs.

UPDATED - techni ice bila dh tegang & menggelembung. sifu suggest letak 12 ketol (potong 2 bhgian) & balut techni ice dgn kain/napkin utk mengekalkan ketahanan sejuknya plus alas bhgian bwh & atas cooler bag dgn napkin juga. biarkan dulu bertapa dlm freezer at least for 12-24 hours (bhgian bwh freezer kosong - jgn igt gue tak msk on weekend. last stok menatang sotong dh terkorban jd sambal sotong utk lauk arini)



p/s : yatie, sori publish ur link sblm mintak kebenaran. congrats ehh for the naik 'pangkat' as LC (lactation consultant/counselor).


2 comments :

mama_umar said...

aaaa,take note! tq afne

Afne said...

tq apanya.. aku tak buat pape pun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...