Wednesday, November 25, 2009

Murah Rezeki

alhamdulillah.. murah rezeki haziq. hasil tenusu torehan pg ni jam 10.45 am. brp tu erkk?? 9.5oz kan? hangat lg ni hehe.. takde kojo snap gambo kt pantry harharhar. selalunya dpt byk mcm ni bila pam slps bgn tido. then bila next pumping session kt office dlm jam 10.00-11.00 am dpt 6.5-8.5oz (tak menentu).

seronok kan klu sentiasa dpt hasil sebanyak ni (mungkin kt luar sana ramai bfing mom guna manual pam mcm saya dpt lg byk dr ni per session). tak sedar pam punya pam.. trs senyum sengih sorg2 tingat anak bujang kt rmh babysitter.

pikir2 blk apa yg ku mkn mlm td? pg td? lauk mlm td biasa2 je.. kubis msk tumis campo carrot (hana bedal semua carrot dlm lauk tu), ikan kembong goreng & sambal sotong (tu pun amik 2-3 potong sotong sbb lom berani mkn yg pedas2 sgt). pg td sempat buat sandwich sardin campo mayonis. kosong - takde bawang takde cili takde garam tp hana directly ckp "bu.. cedap bu!" sambil mengunyah. konon tapau 3 set utk breakfast kt office. otw pi keje dlm kereta masing2 bedal 1 set sorg hehe. sampai office mkn lg 1/2 set & mnm nestum oat. ok, saya mmg byk mkn k! nak2 klu abg loba2 yg bubuh nasi atas pinggan. harus equal dgn dia punya huhu.. cane nk kempiskan perut nih??? ooppss melalut sudaahhh. berbalik kpd apa yg dimkn mlm/pg td? sbb kubis ker? sbb sardin ker?

murah rezeki.. dpt extra nafkah RM50 pg td (tu pun nk kepoh kt org ker?). takde, bkn tujuan nk menunjuk sekeping RM50 tu.. tp nk bgtau konon hati seronok+happy. citer psl seronok.. arini nk blk kg yeaayyyyyyyy!!! coti pnjg 26/11 - 30/11. maktok hana dh sbk kring-kring (ni bkn ringtone hp saya tau) tak sabo nk tgk cucu2. makanya ini hari terakhir of the month saya berinternet memandangkan kt kg takde coverage celcom broadband. yappadaaa nk ber 3G ngan adik2 pn tunggu diorg dh sampai ofis. takkan nk masukkan streamyx kt rmh abah hehe..

moral of the story.. saya mkn+saya pam+hati senang+jgn stress2 (even semua org pn ada prob memasing kan?!) insyaallah ada rezeki susu utk anak. byk atau skt bkn persoalan. saya buat demi Allah utk anak saya.

p/s : apesal masa draft entry ni rindu sgt ngan ayah double H??


8 comments :

izzahazfar said...

salam kak...aduh...hati masih tak tenang...so jalan2 p blog kengkawan...keje tak siap lagi ni..

zah ada gak guna pump ni...sebelum dapat FS...tap skrg zah ikut mood...agak rajin pakai event..malas pakai spectra..kat ofz pakai FS..heheh

zah akan pakai event bila rasa susu mcm dah ala2..sebab..pada zah..event ni bagus..dia urut kita nyer B tu..hehehe..

akak minum oat ka..?tu yg susu byk...zah pun sama..heheheh

Afne said...

sabar zah.. takyah penat fikir apa org nk kata. nnti effect susu. jgn tensi2 k.

avent ni le the & only pam akak ada. aritu nk rembat spectra masa preggy tp tempat nk tepek suis nya (dlm filing room). bila diorg dh kemas2 ofis br nmpk. tp btl ker akak ada baca blog sapa tah dia lg selesa pakai avent dr spectra trs cam ragu2. tp tak dinafikan ramai bfing mom ada spectra ni & dpt jimat masa. bestnya zah ada 3 pam lg.

buat masa ni akak bedal pape yg blh menambah susu & mudah nk cari.

Sricahaya said...

salamm..tgk susu byk sonok kan..
susu byk sbb afne makan sardin kot..org kata makan sardin susu leh jadi byk..cmpur lak minum oat..lagi la bertambah..

Afne said...

sri, mungkin jugak sbb sardin sbb pernah baca sardin contain calcium. oat tu mmg dh sah2 la kan.

lia said...

suka tgk hasil perahan 2.... syukur Alhmdlh... sbb lia xpnh skali pon spnjng 21bulan ni dpt sampai 9oz per session.... tu pasal suka tgk hasil org len...

chaiyok...

Nana said...

mak ai sonok nye tgk hasil perahan banyak gini

Afne said...

nana - afne yg seronok sendiri haha

lia - hasil tu tak seberapa klu dibandingkan dgn org yg guna double pumping blh dpt berbelas oz per session. tp syukur lah setakat ni mencukupi utk haziq.

Anonymous said...

What necessary phrase... super, a brilliant idea

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...