Wednesday, December 23, 2009

Haru Betul Rasanya...


korg tgk icon kt atas tu pun tau apa yg afne rasa skrg ni kan? gue tgh sedih skrg ni waaaaaaa!!! knp? sbb hp hilang smlm. rasanya afne tak pernah careless mcm ni. smlm pg sementara tunggu eddy amik kereta, afne ddk kt taman bwh rmh tu. mmg masa tu tgh pegang hp sbb nk sms makngah hana. nmpk je eddy sampai trs masuk kereta. tak igt lgsg psl hp sampai le office baru perasan hp takde. bila call asik tak sangkut je line. sah le ni afne tertinggal hp kt tmpt afne ddk pg tu waaaaaaaaa

dr smlm dok tahan je perasaan sbb kak ros soh fikir +ve, maybe tertinggal kt rmh. tp afne yakin mmg ada org dh amik hp tu & keluarkan sim card cos call lgsg tak masuk voicemail ke apa.. mcm tak sangkut line lgsg. selalunya klu hp off atau busy akan divert ke hp eddy.

smlm trs call management office kt rmh kot2 ada org terjumpa baik btl klu org yg jumpa tu nk pulangkan ye tak? pg td tanya kakak2 cleaner kot2 diorg terperasan/terjumpa.

tensyen rasa tak sng ddk bila tingat hp. bkn masalah hp tu cos mmg blh beli lain tp ralat sbb byk pix & video hana & haziq dlm tu. video masa hana mula2 menapak berjalan pun ada.. sob sob sob. semua gambo gi cameron highland & perak (sabtu & ahad lps) pun tak transfer lg ke laptop. ntah le, selalunya klu ada gambo2 baru trs transfer :(

syg sgt kt hp tu walaupun tak canggih email bagai, kenangan eddy yg bg subsidi beli hp, kenangan gambo2 & video2 double H. agaknya eddy tgk afne takde mood je dr ptg smlm, makanya dia coba2 la pujuk mmmm.. makin berderai la airmata ni. eddy soh pakai dulu no. digi dia (2nd hp), tak sempat nk cari ke beli ke yg baru sbb arini eddy kena blk kg utk settlekan keje kt segamat.

so kpd kwn2 yg ada no. hp afne (012-3xx6xx3) tu harap maklum yea. tak yah le call/sms sampai diberitahu kelak.


p/s : yappedaa.. br hilang hp murah ko dh pening2 lalat . eddy tu lg kesian mcm2 benda nk settlekan tp cool je.


7 comments :

Nana said...

ala kesianye...xpela saba je afne

++eden|essey++ said...

afne...ja pon kalo hp hilang mmg bederau jantung ni...sebenarnya bkn pasal hp murah ke mahal ke...tp isinya sgt penting oke..no kawan2, gambo2..video2...sume ade lam tuh...kalo ilang x tahu lah...gelap dunia sekejap.....huhuhu

tabahkn ati tau.....

Afne said...

nana - sedih sbb tingat memori dgn hp tu byk sejak hana baby lg.

ja - thanks ja. tu le thn je dr smlm ptg. last2 pg td nangis gak eddy pujuk haha. mmg btl bkn masalah hp tu mahal ke tak sbb blh cari lain. tp..

@yue said...

aku phm prasaan ko..
gambo2 dabel H tu tak ternilai...

Manjakusayang said...

Afne... Maaf, baru jer baca tentang hp nie... Kenangan double H tu memang bernilai sesangat. Sabar yer Afne... Mana tau ALLAH nak bagi sesuatu yang lebih baik. Atau mungkin akan ada orang pulangkan nanti... No Afne tu boleh dapat balik kalo nak guna no sama tau

Afne said...

ye kimm, blh dpt blk. dh call maxis punya cust svc td. just gi report kt maxis center utk block sim card lama then dpt sim card baru on the spot.

td eddy ckp soh tukar no lain yg 'cntk' skit. ntah le tgk le cane nnti.

kot2 nk dpt 'belekberi'hahahha (dlm mimpi je la)

thanks kimm.

mama_umar said...

lorr,sian ko,aku br bace ni haa..ilangla tmpt mengadu aku jap,kt sape aku nk tanye nih psl ebm??hahaha..buat lawaklak aku nih,sori2..dan aku phm nape ko sedey sgt ilang hp tu :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...