Friday, December 18, 2009

Ibu & Double H - Hari Ke 4

smlm bgn pg2 mcm biasa la jugak kan, pastu jam 7.30 am trs hntr hana ke taska & bawa haziq ke klinik kerajaan kg baru salak south utk check-up. even ramai org tp servicenya lbh cpt berbanding klinik dbkl. kt sini tak kisah le nk dtg ari apa isnin-khamis tak mcm klinik dbkl yg ada hari2 khas yg berlainan utk ibu mengandung & bayi/kanak2.

berat haziq dh 6.7kg. ada org tegur muka haziq nmpk matang tak mcm baby 4 bln (4 bln pd 19/12 ni) agaknya. sepatutnya umur 4 bln tak kena suntik tp disebabkan appointment date utk suntikan 2 bln dh extend hampir 2 mggu aritu so nk tak nk kena la amik suntikan yg 3 bulan punya. next visit karang utk 5 bln pun kena suntik lg. haziq merengek 3-4 saat pastu diam.

lps hntr haziq ke rmh babysitter, zoom ke office. jam 12.30 pm gi ronggeng kt mydin mall ngan kak ros. beli skt brg utk majlis aqiqah & potong jambul haziq nnti (insyaallah bulan 1 ni).

ptg tu eddy sms bgtau nk blk kl mlm ni yeayyy!!! katanya nk gerak lps isyak ni lps tgk bola jugak la ni. jam 3.00 am br sampai k. hana tersedar pn terpinga2 tgk ayah ada kt rmh hehe.

skrg ni hana tgh main msk2. puas dh dia mandi buih td, soh pilih nk pakai cd apa. kompom dia pilih cd cebob (spongebob). haziq lak tgh tido. sesambil basuh baju yg melambak tu & msk bubur, saja update blog.


.: salam Ma'al Hijrah 1413 dr kami sekeluarga :.



2 comments :

ibu emy efy eqy said...

boleh tahan jugak bertubuhnya haziq ye?

haziq menyusu badan sepenuhnya ke afne...

Afne said...

alhamdulillah setakat ni msh bf secara eksklusif. no plain water.. no fm.. no pacifier. 2 months to go sblm haziq amik his 1st solid food.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...