Tuesday, December 15, 2009

Teh Kurma Merah & Longan

ooopppss.. terlebih sdh! ni entry ke 3 utk hari ni nnti ptg/mlm ada lg kot?! ngehngehngeh..

dlm entry sblm ni SENYUM LAGI.. & LAGI! posted at 11.50 am, afne ada menyebut (taip sebenarnya hehe) psl air longan+kurma merah (instant). td lps naik tapau nasi putih+ayam goreng kunyit+sup kosong utk lunch, dpt sms dr Nora PCM bertanya pic air tu sbb kwnnya nk tgk (ada jugak org yg sudi baca blog afne ni rupanya huhu).

sbnrnya afne dh pernah upload the pic sblm ni dlm entry AMAH INSTANT tp utk tak menghampakan kwn Nora so here it goes the Teh Kurma Merah & Longan (tepek sekali lg sbb mls nk snap pic baru)

kiri - cereal perasa coklat
kanan - teh kurma merah & longan

dua2 ni brand Super.. alaaa sama brand dgn iklan Super Power yg ada jin kaler ijo tu. dulu masa cuti pantang mintak eddy carikn minuman instant yg blh bykkan susu sbb afne mls nk msk sendiri air longan. so eddy jumpa kt giant. sejak tu consume air ni sampai skrg.. tukar2 la kadang nestum oat.. kadang milo.. kadang cereal.. ikut mood tekak masa tu. oohh yea.. teh kurma merah & longan tu jual 1 beg = 20 peket kalo tak silap rege dlm RM7.++ (kt giant). Pic beg dia pun lbh kurg sama ngan pic peket tu.

gambo air takde la nora hehe.. warna air cam biasa la kaler cekelat perang gitu (mcm air gula merah la jugak kan). dlm peket tu berupa biji2 kecil cuma perlu tambah air panas je. selalunya afne bancuh dlm bekas air yg lbh besar dr mug so letak air lbh skit cos afne suka manis ala kadar je. apa rasanya?? langsung takde rasa teh even nama dia TEH hehe.. cam air longan & manis.

kpd kwn Nora, slmt mencari teh kurma merah & longan instant. tp afne tak jamin le this product confirm akan boost ur breastmilk sbb tak semua milk booster sesuai utk semua org (afne assume kwn Nora bf baby cos Nora tak mention utk apa). btw, ada lg brand lain yg jual mende ni In-Comix kot kalo tak silap.

p/s 1 : ni bkn promote soh beli ke apa.. just to share ngan korg. kan ke sharing is caring kan..? kan..? kot2 le org kilang super nk supply 100 beg for free kt afne pun afne amik hehe (ko fikir ko sapa org nk kasik brg free!!).

p/s 2 : saya mls & nk jimat masa so saya consume yg instant punya. blh ajer kalo nk buat/msk sendiri ;)


9 comments :

iz-AnN عبداللطيف said...

afne...teh ni jual kat mana...leh banyakkan air susu ker...kalu leh aku pun nak cari gak ar...

Anonymous said...

afne tq sangat2...kawan kiter pun dah tgk...mmg syok ngan tag afne sharing is caring...tq erk afne...nora...

Mama Darwisya said...

afne..tahniah yer sbb bertuah dalam contest seindah butterfly kategori A...mmg sweet sgt ur pic n hubby tu..dah tau ke lum ni mnang? gi cepat2x tgok!hehehe

mr_habuk said...

afne tq sangat2.....kawan kiter pun dah tgk...nnt kiterorang nak try carik..tq so muah erk...n like sharing is caring...##nora##

Afne said...

izan, aku beli kt giant. cuba ko carik kt sana. aku tak berani jamin blh bykkn susu ko tp berkesan pd aku (nama pun longan ngan kurma merah kan).

cari la.. ko try tgk camne ok?! good luck my fren ;)

Afne said...

oohh.. ok. puas hati ngan penerangan bergambar yg kabur semacam tu? pakai hp cap ayam je. mls nk amik kamera masa tu.

Afne said...

fiza, tq yea. dh tau weekend lps hehe. penganjur komen kt entry tu.

bila muka bulat afne ni nk pakai shawl baru? lalalaaaaaaaaaaa

ppsstt..afne ngan eddy pun suka gambo tu. tah.. cam dua2 dlm mood verangan haha

++eden|essey++ said...

afne....kalo kite ni jenis angin camne ek..ja fobia kalo minum teh..sure berangin satu bdn..ade ke yg instant punye yg xder teh....uhhuhu...nk prepare bf utk 2nd baby...byk info afne yg afne share kt blog....sonok tgk byk susu afne dr semasa ke semasa....

Afne said...

fuuhh.. kuat angin kuat mengamuk ke hape? heheh takde la afne paham. afne pun kuat angin so mmg byk buang angin haha ni tak tipu btl2 jujur.

teh kurma merah & longan ni mmg takde rasa teh lgsg. nama je teh tp manis mcm air rebusan longan tu. ja cuba la dulu. klu tak serasi ja stop la.

byk lg mknn/mnmn yg blh boost breastmilk..
1) soya based (soya/tauhu/tempe/taufufa)
2) kalsium (susu/cheese/yogurt/sardin)
3) kekacang
4) lobak (buat lauk/jus)
5) barli
mcm2 lg...

selain tu bykkn mnm air msk & jgn stress2 k.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...