Sunday, January 17, 2010

Babywearing

rentetan entry RING SLING (& entry2 sblmnya yg berkaitan). akhirnya dpt jugak snap gambo 'memakai' haziq (7.56 kg) dgn ring sling ptg td. sapa tlg snap? apo laie.. syok sendiri dpn cermin sdh la. haziq tenang je dlm tu. t2t (tummy to tummy) position. next time snap pix dgn positions lain plak. afne pernah try hip carry dgn hana & she loves it so much.




mulanya plan nk bawak double H ke playground kt bwh tu tp tetiba gerimis la pulak.. arini kan redup je tak panas pn. takpe la hana, esok klu takde aral ibu bawak hana main2 kt bwh ye syg..

berbalik kpd tajuk. sila2 la komen so afne leh perbetulkn/kemaskan lg cara pemakaian.. saya bdk baru belajar, klu salah tlg tunjukkn. kan bgs klu masa gi cameron highland aritu dh ada ring sling.


p/s 1 : zet ooooo... zet, moh le kita sama2 'memakai' baby kita ;)

p/s 2 : tak hbs2 ngan tudung hitam murahan tu. dulik arr even cheapo pn tp best pakai!

p/s 3 : eddy dh slmt sampai kt sana (mungkinlah kot sbb call asik connection error je. pg td kata tengahari nk gerak). moga semua urusan eddy dipermudahkan, insyaallah.


7 comments :

adikmanis said...

hi Afne. ni Adikmanis ni. hehe..datang jenguk blog. wah..sukanyer cos kita pun babywear n fully bf. :) klu tak silap, afne kena betulkan ring sling tu.lutut baby kena atas dari bontot dia.baru xmudah terlorot baby & bahu mama pun xsakit. :)

Afne said...

adikmanis, tq byk2 (entry contest ok tak?)

bestnya dpt tmbh kenalan yg punya minat yg sama. a'ah, afne kena praktis byk kali ni.

sila beri tunjuk ajar ;)

adikmanis said...

saya pun mak budak baru belajar. :P

iswatie "colours of life" said...

mcm comei ja....isk bila ntah nak ada bb nih..leh bwk mcm ni

Afne said...

puan mornizawati, sila buat baby yea. ibu pun tumpang comel bila pakai haziq hehe

mama_umar said...

uhuk3,tersedak i tauuu, 'memakai'baby kite? ishk,tingin gak weh nk gune sling nih,mcm best je,will consider okeh?

Afne said...

ko tersedak ekk hehe
best zet, lengan tak lenguh dukung. stroller pn dh jarang pakai unless utk hana tido je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...