Sunday, January 17, 2010

Eciu-Eciu (S.U.S.U)

dialog ptg smlm...

hana : ibu, nk cucu...
ibu diam je sambil juling2 mata kt hana (selalu usik hana haha)
hana : ibu.. nk eciu-eciu (hana eja s.u.s.u)
lps bancuh susu trs tanya kt hana..
ibu : sedap ke hana?
hana : (angguk2 kepala tgh stim hisap susu)
ibu : sedap yea. rasa milo?
hana : (geleng kepala)
ibu : rasa coklat?
hana (geleng2 lg)
ibu : hbs tu rasa apa?
hana : rasa cucu la!

dusshhhh! amik ko sekali. hana pun tau jwb tau! apa yg dia tau klu susu warna putih tu dia akan ckp "tu ajik punya!"

hana pn pandai mengusik bila nmpk ibu nenenkn haziq..

hana : ibu, nk nenen..
ibu : ni haziq punya la
hana : nk nenen!
ibu : (sua kan je tet lg sblh kt dia)
hana : eeeeeeeeeee.... (dgn muka geli). ni ajik punya!


8 comments :

Nana said...

hahah..comeinye hana ni.
afne, hana dah benti bfeed ek?
damia lak kan.klw kita tgh2 bz dia minta tek kita ckp kt dia g minta tek tok wan, pastu dia saje2 la pegi kat tok wan dia selak pastu dia acah2 konon2 nk isap hahah

Afne said...

lama dh berhenti. masa umur dia setahun 6 bln & masa tu afne preggy haziq 4 bln. mula2 mmg ssh nana. afne sendiri nangis bila hana menangis kita reject dia. lps deliver haziq, afne ajar susu hana dlm botol & ni (tet) haziq punya. lps tu dia igt sampai skrg.

** Perfect Love ** said...

hahaha kelakar hana. dah pandai kenakan mummy dia yek.

Awak, sy dah upah 20sen kat 'tabung' awak atas nasihat breastfeeding utk saye ;-p

Afne said...

bdk bijak byk akal tu.. bila kita janji kena tepati sbb dia akan ungkit hehe

tq 4 the $0.20.. bg le byk2 skit ;) hehe

td nanang awak tido.. kang kita kejut dia ehh

Manjakusayang said...

hehehe...bijak sungguh ler Hana... Tentu comel masa dia eja susu tu kan! Mesti dgn mulut dan mata bulat dia tu! Rindunya kat Hana :)

Afne said...

auntie kimm, btl3x.. mesti la dgn mulut becok & mata bulat dia tu hehe

mama_umar said...

time2 ni mmg best ajar diorg tau,mmg cpt tangkap je,umar klu sebut je huruf m.a.m.a dah gelak besar sbb die tau tu bunyiknye mama,pandai2 anak kite ni eh??hahahaha

Afne said...

zet, bdk skrg bijak2 belaka. cpt tangkap apa yg diorg belajar & lihat.

aku dulu umur 5-6 thn masih godak parit dpn rumah. abc pun celam celup hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...