Friday, January 15, 2010

Check-Up Ber3

hehehe.. tajuk cam afne gi sekali check-up ngandung ekk. tp hakikatnya afne bawak double H ke klinik pg smlm utk monthly check-up. yesss! berjaya jugak keluar ber3. aritu dh tkr appointment date hana dr 28/01 diawalkan ke 14/01 (utk samakan dgn haziq) sbb fikir mls nk ulang alik ke klinik tiap2 mggu. tetiba lak cam nk cancel sbb cane afne nk handle double H sekaligus (nsb baik hal keje klu tak mau afne merengek-rengek mintak eddy angkut kitorg sekali ke i*d*nesia). pastu ntah mana dtg kekuatan rasa cam nk berlagak super kahkahkah! trs siap2 3 beranak nk ke klinik. masa turun lif ke 1st floor nk ke parking hana siap tanya "ibu, tak sikul (school)? naik keta (kereta)?". ibu jwb "a'ah kita gi klinik ehh".

hana takmo ddk dpn sblh ibu.. nk jugak ddk sblh adiknya (haziq on carseat while hana ddk diam2 kena ikat ngan safety belt - korg imagine le sendiri cane yea hehe). sampai je pintu klinik hana kata "ibu, tanak ijet (inject)" sambil tunjuk blkg tapak tgn. mungkin hana msh teringat-ingat masa dia kena drip air & blood test kt hukm (entry hemo-hemo aku tu) dulu.

masuk je klinik, punya la ramai org. tunggu le jugak giliran dipanggil (sbb sini takde no. bagai) lbh kurg 20 mnt gitu. ni berat anak2 kesayangan saya..

haziq = 7.56kg (makin sht anak ibu yg cuma mnm susu ibu)
hana = 10.5 kg (awat le naik skit je padahal memacam jns mknn kamu telan nak oiiii)

haziq dpt suntikan utk 5 bln. nangis kejap je.. haziq anak kuat. hana dpt 1 botol ubat cacing. lps amik time slip trs blk rmh then hntr double ke tmpt jagaan memasing.

mlm td berjaya bg hana mkn ubat cacing tu. mula2 takmo gak tp lps pujuk2 menganga le gak. haaa sedap kan? mana ada ubat budak2 yg tak sedap.. manis2 payau gitu.

moral of the story.. saya dh berjaya outing ber3! thanks to ring sling (takde la lenguh tgn dukung hazig yg makin bambam tu). bgs btl anak2 ibu leh behave takde ngamuk2 takde ngada2. sepanjang kt klinik pun hana potpet2 sampai org sengih2 memandang tgk kepetahan & keramahan menurun ilmu becok ibu le ni hana.

walaupun takde gambo sbg bukti (mls nk bawak kamera - sbnrnya batt kamera dh kong) sbb hp eddy (memory card dh hilg) tu korg tau le cane kan, ni bkn cerita rekaan hehehe. mmg tak mudah tp tak sesusah yg afne gambarkan sblm ni. nnti eddy blk kl nk mintak upah.. abg, i need something big & bright kahkahkah (mula la tu nk kikis duit eddy lalalalaaaaaaaaaaa)


6 comments :

** Perfect Love ** said...

salam kenal afne ;-)
Alhamdulillah, ada sepasang cahayamata yg cumelll ;-*

Afne said...

salam kenal,

afne nk join contest td tp server lembab ya amat. mlm ni kang enjut contest puas2 haha

alhamdulillah, sepasang anak yg comel. tq yea fida ;)

mama thieya said...

fuh berjaya juga kamu ya...mama thieya yg baru anak sorang kelam kelibut nak bawa pi medical check up.. hehhe.. memang super mama

Afne said...

hi mama thieya, salam perkenalan. tq sudi baca my blog.

super mama? afne tak layak utk gelaran tu. tp tetap ada dlm my wishlist ;)

mama_umar said...

pehhh,hebat2,outing ber3,tp tulah,ade sling tu mcm best je,aku dah gatal tgn je nih,hehehe

Afne said...

aku blm ckup hebat wehh.. nk asah skill shopping ber3 br unggul hahah

aku tau ubat tgn gatal ko tu.. cpt klik ke jumpsacbaby.com & beli seketol. kompom ko puas hati hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...