Friday, January 1, 2010

Entry Di Hari Tahun Baru

jln2 blog kekawan rata2 dgn entry tahun baru. masing2 bersemangat dgn azam baru segala. cuaca kt luar setakat ni redup je.. tak panas & tak mendung. mesti ramai yg amik kesempatan cuti ni bawa family mkn angin sampai kembung atau shopping atau keluar mkn.

"double H, kita ddk rmh aje yea"
(ayat standard la bila eddy takde kt rmh)

ptg smlm lps blk keje trs hntr eddy ke hentian slps tol sg besi. eddy blk kg dgn bas ekspres yg dh menunggu kt sana. lps tu msuk tol upm serdang.. tetiba cam sesat hahaha! patutnya keluar je tol tu trs himpit kanan u turn. jam kereta dh tunjuk 6.45 pm. trs call babysitter terpaksa amik haziq lewat skit. pusing2.. igt2 lupa blk.. jumpa gak jln menuju ke tol upm/serdang. sng je jln (berlagak le konon) cuma tak familiar ngan area sana (dulu pernah gak sesat masa keluar shopping berdua ngan hana). dulu masa mula2 nk bawak kereta ckp ngan eddy tkt tak tau jln, eddy kata "sesat area kl ni pusing2 msh blh cari jln blk". klu negeri lain mau afne nangis tepi jln muahahaha

haziq awal2 pg dh bgn ajak ibu 'borak2'... lps mandi, nenen, biar dia main sorg2... tgk2 dh tiarap sendiri, pastu dia gerak2 dh sampai hujung toto. aktif btl anak bujang ni. siap angkat montot tinggi2 mcm sujud. la ni dh tido blk dlm bilik.

hana plak tgh tersengih2 hisap botol kt pangku ni ha. sejak bgn kul 10 am td dh 3 kali mintak susu. mkn keledek goreng lg. ada ke patut celik mata bgn tido trs mintak keropok! (mlm td sblm tido hana mkn keropok bawang yg makcik saudara buat).

boring la apa nk buat arini yekk... apa lg.. kemas la rmh! msk!

gambar selingan di entry ni yg disnap pg td..


haziq tgh khusyuk tgk tv.. hana tgh khusyuk hisap susu. perasan tak tgn hana meraba2 nk dptkan aura stim? hehe. korg perasaan tak CD yg haziq pakai sedondon dgn bajunya? haziq tak pakai seluar k. hana pakai CD hijau (td pakai CD kuning tp dh tukar sbb dia poopoo). double H pakai CD on weekend/hari cuti. tips utk menghijaukan bumi, lbh ekonomi & rahsia utk para ibu cpt kurus (sbb rajin membasuh) hahahah!

p/s : azam thn baru..?? cuba capai azam thn lps kot hehe & berharap semua wishlist akan tercapai.


8 comments :

cintaKusayangMu said...

k.afne..same la kita..xde wat ape pn cuti2 ni...kjp lg je kuar sbb ada jmputan besday lak...happy new year

Afne said...

qis keluar le jugak. ddk rmh spend masa ngan double H pn ok what (memujuk hati huhu)

Manjakusayang said...

Semalam bawa famly gi bukit freser. Keluar pagi sampai rumah kol 9 mlm! huhuhu...penat giler. Pagi ni kerja pulak tu!

Afne... Kimm pun dah beli CD utk Husna belum basuh jer lagi. Ingat nak pakai malam dan hari cuti!

Dah ada 6 sekarang! Hari tu beli masa dia orang buat sale! sekeping cuma 28 je!

rossysweety said...

mcam ku kenal toto cekelat tu....ada story belakang tu...hehehhe

Afne said...

well done my fren, slmt berCD yea. try n error insyaallah u will get use to it.

bestnya dpt bercuti ngan family. harap2 plan holiday menjadi le thn ni hehe..

Afne said...

story mory the morning glory????

kena lipat dua kalo sian double h sakit badan. tu pun aku rasa msh nipis. utk haziq sorg aku kadang lipat 4 baru selesa.

citer psl toto br teringat 1 lg toto msh kt kedai dobi.. omg!

mama_umar said...

alahai,CD dak2 ni baru 1 aku try,heheh,kitorg pon ari ahad nan mendung ni pon kt umah ajeee ;)

Afne said...

takpe zet, nnti makin byk le koleksi CD anak2 ko.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...