Thursday, February 25, 2010

Breastfeeding VS Kurus

arini nk dera biji mata korg baca petikan fb ni hahahaaaaaaaaa

 
 
 
  
  
  
  
 

haaaa... amik ko segala mcm saiz edit, nmpk sgt le afne ni rabun IT ekekekkkkkkk. smlm masa share status fb ni mmg tgh marah+geram. tak sangka ekk ada jugak org dok perati rupanya. apa dia igt bila dpt figure cantik menggiurkan perlu stop bf supaya tak kurus sgt?! afne tak kisah org nk tegur makin kurus ke apa ker sbb me myslf pn mmg perasan tp tlg la bg fakta yg betul lg berasas sblm ckp sebarangan. pantang btl org ckp kosong mcm pandai (cos afne sendiri pn banyaaaaaaaakkkkkk lg yg perlu dipelajari).

ni info yg afne pernah tepek blog dlm entry SHARING IS CARING - I Love Breastfeeding 

  • membantu mengecutkan rahim dan mengembalikannya kepada saiz yang asal dengan cepat serta mengurangkan pendarahan selepas bersalin.
  • membakar kalori dan mengembalikan bentuk badan asal anda dengan cepat.

kpd kak ros yg mintak petua sbb dh risau dgn nafsu mkn dia lately..

ooooo ko nk kurus ehh. aku ada petua power nk kasik hilang lemak berlipat kt badan.. harus pam/bg susu kt anak ko lebih2 ada paham?! kompom montot pn jd pipih hahahhaaaaaaaaaaa


p/s 1 : Ya Allah, aku sgt bersyukur atas kemurahan rezeki (susu badan) yg Kau berikan. Moga anak-anakku membesar dgn sihat & jd insan yg soleh solehah.

p/s 2 : abg, terima kasih sbb byk bg ayg kata2 semangat. sokongan abg sgt2 diperlukan ;)

p/s 3 : haziq, ibu akan bg susu ibu selama mana haziq perlukan, insyaallah. 

p/s 4 : tq farra & d33la yg bg tunjuk ajar ;)


12 comments :

rossysweety said...

bagus la ko buat camni...entah-entah , belakang aku pon dia dok berkata2 , cuma aku tak tau ajer...org camni selalunya tak ada keja , suka sgt ngumpat hal org...dah la jgn dilayan spesis rendah IQ ni..

Afne said...

kak ros - bkn kira bgs bila publish entry mcm ni. cuma aku perlukan ruang utk meluahkan perasaan. kt rmh takde telinga yg nk dgr bebelan aku.. eddy jauh, double h bkn paham pun.

moh sesama kita tingkatkan IQ hahaha

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai jgn ler bg komen sembarangan cam gitu kan afne .. mcm kita nie berusaha memacam cara nak bf baby tp x berjaya .. tp x der ler nak komen2 negatif kt bf mommies cam gini

Afne said...

takpe diana jgn patah semangat. abaikan je ckp2 org semacam ni.

amie said...

aku ni pun ramai yg kata kurus..
tp aku apa peduli.. aku kurus pn ada aku kacau org.. yg pnting anak aku dpt susu dari aku.. walaupun aku tak dpt fully bf srkang ni..

Afne said...

amie - kita mmg sesama kurus sejak anak dara kan. ntah apa agaknya dia dpt sbkkan body figure org. siap soh aku tarik baju nk tgk tu.

eddy kata.. takyah lyn org mcm tu. ada dia bg awak mkn? hahahaaaaaaa

lia said...

aku gemuks gler wpon bf ha3....

ada aku kisah org ckp 'apsl ko gemuk, xkurus wpon menetek?'

mulut org...

rossysweety said...

bukan nak soh ko panjangkan issue , tapi mmg dia ni patut dilayan cam ni...baru dia tau, org tak suka keja dia yang dok perhatikan dan komen shape org...diri sendiri jaga la....selama ni tak pernah mintak duit dia pun???!!

wei...macamana nak tingkatkan IQ ek?? bagus utk adam ni.

Afne said...

lia - ko gemuks? mana? mana? hahahaaaaaaaa

Afne said...

kak ros - pasni aku tak berani perati org dh. jln pn tunduk je.. pemalu kata kan. bak kata ko jln tunduk kot2 nmpk duit atas jln hahah

mentang2 adam dh kuat mkn skrg semedang citer mkn je. ko kasik adam mkn kismis ke kurma ke bagus apaaa

mama_umar said...

heheheh..org tu xde fb eh ?klu bace ko tulis tu pastu kitorg2 yg dok support ko ni mesti airmate berdarah die,hahaha

Afne said...

zet - aku tak pernah amik tau dia ada fb ke tak sbb tak berminat nk add dia ke apa. tp kompom kekawan dia yg baca akan bgtau.

klu aku niat nk sorok buat apa aku publish btl tak?! blog aku ni tentu akan ada yg menyampai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...