Sunday, February 28, 2010

Intai Intai

k, sblm citer psl intai intai mesti tgk picas double H dulu. ni masa tgh tunggu ayah bersiap so diorg kena dera beraksi dpn kamera hehe. telek2.. tgk2.. vavavaaaaaaaaaaa how fast the time flies. ibu sayaaaaaaaaaangggggg bangat sama kamu & kamu! aren't they adorable mcm ibu diorg??

 
  
 
 
 

ni gegambo dlm kereta sementara tunggu eddy beli brg kt jln TAR. afne cuma rembat 3 set brooch. benda lain handbag/sandal/baju/tudung mmg tak dan nk jeling sbb mls nk rempuh sesak psr mlm walaupun masa tu baru jam 1.30 pm.

 
cuaca pns kt luar.. hana basahkn tekak dgn 100 plus

bersungguh haziq tgk belon gas dora ni..

ibu.. haziq pn haus jugak

mcm sedap sgt kopok lekor tu

haaa.. buat apa tu?

pastu trs zoom ke intai intai. mula2 tu tercari-cari jugak jln sbb takde signboard tmpt mkn ni. cari dlm gps pn takde.. aiiyyoookkk! so u turn blk lenjan je masuk showroom honda trs sampai ke hujung ada jln menuju pintu masuk intai intai. sunyi je cos cuma ada 2 family (termasuk kitorg) masa tu. kata akak yg amik order tu time mlm ramai org sesuai utk yg sukakan suasana romantik.

intro dulu.. snap dr dlm kereta. nmpk best je tmpt ni

 

amik gambo dulu sementara tunggu order sampai

 


 tak igt sgt nama sebenar lauk2 ni

 nasi putih

 tomyam campo ada ketam, lala & udang

 siakap harimau menangis (mmg menangis wa ckp luuuuuuuuuu)

 lala

 kerabu paku pakis & udang

 kelachee (kelapa, kasturi & lychee)

mula2 nk mkn tu haziq meragam la plak. tetiba dtg akak yg amik order tlg babysit haziq sampai kitorg hbs mkn sbb katanya takde customer masa tu.

hana bersungguh mkn isi kelapa & lychee hehe



antara view intai intai yg sempat afne snap

  
  
  
  
  
 

amik view kolam/tasik kitorg tak jln2 pn ke tmpt2 ni. keadaan masa tu pns & nk cpt2 blk 

  

mknn blh thn sesuai utk yg suka mkn pedas menyengat.. view pn cantik.. rege? sesuai la kot dgn pakej tmpt yg bersih, selesa (pns skit masa kitorg dtg tu) & waiter/waitress yg mesra alam.

otw blk singgah jusco midvel beli brg skit utk double H. sandal murah cap ayam tergolek ni afne beli dgn rebate 15%  utk jcard member dpt le basahkn tekak dgn ice blended fresh orange kt the coffee bean hehe. the funny thing was afne punya jcard membership dh expired few months ago so dgn muka selamba gi kaunter tanya customer lain afne nk tumpang jcard diorg hahahaaa.



p/s : tq to abg loba2. i lap u berry-berry muachhhsss


8 comments :

mama tisya said...

smp gk afne kt intai-intai..wh siakap harimau tu mcm menarik tp pedas la ye...kitorang aritu order goreng2 je cz tk brp lpr...nmpk cuaca pns time afne pegi...kitorang pegi time dh nk dkt maghrib so redup skit la tp still rs pns cz tkde angin...tmpt afne mkn tu ada kipas..kita mkn aritu yg kt luar sambil tgk ikan kt kolam tu...ehhehe

Afne said...

saja nk try ok ke tak hehe. tmpt afne mkn tu pns cos kipas dia tak baper laju even diorg bukak plg laju.

tq ryn ;)

mama tisya said...

mmg pn..mula2 nk dk situ gk cz ada kipas tp tgk mcm tk rs gk..tu yg pilih dk kt luar...

Afne said...

next time try meja lain plak hehe

Nana said...

afne pakai kereta kenari hitam plat J ke?
heheh
actually ari sabtu tu ada sorang blogger dtg dr johor call kita tanya jalan nk ke sini, pastu dia ckp xde org cuma ada 1 family je makan kt situ+family dia ada 2 family je la.

rasanye korang la orang yg kt intai2 ari sabtu tu kan
ni dia nye link
http://ibuayahdamia.blogspot.com/

Afne said...

iye.. kete kocik itam kenari J tu le kitorg hehe

masa afne sampai diorg dh ada ddk kt bhgian tgh sana. afne nk start mkn diorg pn blk. tu yg pasan ada 2 anak pompuan comel2. husband dia bawak camcoder. tu afne siap ckp ngan eddy.. bang tgk bang, mesti dia pn ada blog bawak camcoder. ayg bawak digicam je hehe

kombat said...

bam bam nye haziq!

Afne said...

ye saya bambam.. sbb tu ibu cpt kurus pikul saya hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...