Wednesday, February 3, 2010

Semalam Saya Terbabas!

yup.. smlm terbabas tak mengepam utk sessi kedua kt opis. discussed something ngan bos tetiba nmpk kak ros dh angkat handbag laju menuju ke pintu (tu tandanya dh 5.30 pm yea kwn2 hehe).

otw blk rmh dh bertekak tekuk dgn diri sendiri.. nk singgah giant beli mknn ke nk blk trs errkkk? sampai je fly over ke desa petaling trs masuk parking giant hahaha (tu yg sampai terbeli halos n horns tu). secepat mungkin byr brg trs zoom blk. dh denyut2 mintak dipam. letak dulu brg2 kt rmh trs capai pam. tekan punya tekan... haaa ko tak sedar dh terbabas meleleh basah kain. aduhai sayangnya ebm walaupun cuma setitik yg terbazir (korg2 yg pam/perah susu mesti faham kan?!). tgk jam dh 6.45 pm kena jemput hana & haziq so stop dulu pam walhal msh rasa ada lg susu yg blh dipam huhu. bila letak siap2 dlm botol MLO blh dpt 3 botol (4oz each - ada yg terlebih skit). maksudnya ebm yg afne dpt masa pam terbabas tu ada la dlm 12.5-13oz!

haziq punya!

haziq plak sampai je rmh trs nk nenen sbb sampai masa utk dia tido. mlm sblm tido nenenkan haziq kemudian pam lg yg sblh.. dpt 5.5oz. syukur lah murah rezeki haziq.

knp yea sehari dua ni liat sgt nk bgn seawal 5.00 am mcm dulu? kadang haziq atau hana yg bgn dulu sblm afne. alarm hp memekak pn leh buat tak tau hehe. sedar2 dh 6.45 am huhu. tlg le puan afne oooiiii.. jgn malas2. buang perangai buruk tu jauh2 shuhhh shuhhhh


10 comments :

Nieza Ishak said...

badan penat afne,

nieza notice bila anak dah 2 lagikk la badan cepat letih ..huhuhu

Manjakusayang said...

Afne... kimm pun ada masalah spt ini ler Afne... Risau sangat2. Kadang2 cuba nak bangun awal. Tp, memang bila bunyi jam tu sedar... pastu dalam hati kata...kejap..kejap... sekali sedar2... kol 6.30! huhuhu

** Perfect Love ** said...

mm setitik EBM tu mmg sungguh berharga.

Fida pernah waktu mengepam dulu, sebotol EBM tumpah. terus rasa nak menitik air mata.

Tp rasanya kalau susu formula yg tumpah, perasaan dia takkan touching sebegitu ;-(

Afne said...

nieza - btl3x.. kadang bgn pg lemah longlai. patutnya lps bgn tido segar bugar kan?!

Afne said...

kimm - sama la tp afne tak risau klu dtg ofis lmbt. lantak pi la punch card kaler pepel ke kuning ke. yg afne risaukan terlajak tak mengepam hehe

Afne said...

fida - even setitik pn ralat apatah lg sebotol kan? dulu la back to 2008 camtu pernah sekali lps pam kt opis ntah tgn kelam kabut terlanggar botol ebm yg blm ditutup. tumpah separuh tp hati cam waaaaaaaaaaaaaa

setitik susu ibu takkan ternilai dgn apa jua benda di dunia ni.

mama_umar said...

yer betullll..setitik jatuh pon rase nk kutip balik,huhu

Afne said...

syg kan zet..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kagum dgn afne ..mmg rezeki baby ler pump jer dpt melimpah ruah ;-)

Afne said...

alhamdulillah, murah rezeki haziq. tp tak consistent jugak diana. biasa dpt 6-8oz. time masyuk 10-12oz.

takpe, trskan usaha k! afne doakan kita sama2 berjaya bf baby kita ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...