Tuesday, February 9, 2010

Blog Template

jeng jeng jeng.. blog dh berwajah baru. klik sana.. klik sini.. akhirnya dpt jugak tukar template lain tp msh ada few things kena edit. jadi le kan utk percubaan. mula2 risau gak klu ada widgets yg hilang. dpt bantuan dr sini.

aritu dh surf websites yg provide 3 column background yg cantik2 tp bila apply msh agak lembab bila afne preview (sidebar kiri-tengah-sidebar kanan) so hold dulu la.. tukar template je pn ok la kan. kang tak psl2 hbs bercelaru digodek dek tuan punya blog yg takde keje ni hehe


13 comments :

MiDiAiDa said...

wahhhh..berwajah baru..best2..x de laa busan tgk yg same jek kan..ekekek..(tuh akunye blog laa tuh)..hahah..

mama tisya said...

meriah2 template baru

mama tisya said...

afne, yg 3 column tu mmg kena adjust skit kiri & kanan br jd cantik...tp kalo slh adjust tu yg tk brp cantik..tkpe slow2

Nana said...

kita tingin gak nk berubah wajah tp malas nk edit2 heheh

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

santekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ;-)

Afne said...

dot - hajat nk tukar template dh lama tp baru ni berjaya haha

ko lg kena handle 2 blog mesti pandai adjust sana sini ;)

Afne said...

errynn - blh la dr boring je tgk sama berbulan2 hehe

masa guna layout pyzam tu mmg afne adjust sendiri dr 2 column ke 3 column. ok dah cun tp bila jd 3 column trs cam lembab. dia akan keluar sidebar kiri kemudian tengah kemudian sidebar kanan last sekali. tu yg afne cari template 3 column siap2 so tak yah edit pape column.

Afne said...

nana - jom la tukar hehe. cuba klik link yg afne bg tu insyaallah tak de widgets yg hilang. sng bangat! yg afne maksudkan edit dlm entry tu bkn edit column tp edit warna geo counter ngan warna tulisan ticker double h je.

Nieza Ishak said...

WAHHHHHHH ..

sama warna dgn nieza punya ..
lawoo lawoo ..

Afne said...

nieza - hehe baru tingat kita sama2 cekelat. kita sama2 lawo kan?! hahah

Afne said...

diana - tq ;)harap pasni tak lembab mcm template lama hehe

Rozy said...

comel..comel...
rozy suka 3 column yg simple dan cepat tuk load..

Afne said...

rozy - lama mencari baru kini ku ketemu cheeewaaaaaahhhhhhhhh

afne dh serik tukar sendiri dr 2 column ke 3 column (end up blog jd lembab from side to side). so from now on nk cari yg mmg siap2 3 column template. this one looks fine & simple yet sng nk upload ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...