Sunday, March 14, 2010

EBM @ 14/03/2010

kiri (botol yg terbaring) = stok january 2010
tengah (botol MLO) = stok february 2010
tengah (botol 8oz) = stok march 2010
kanan (plastik atas) = stok january 2010
kanan (plastik bwh) = stok february 2010

sebahagian stok march 2010

ok, afne mengaku stok frozen ebm dh makin menyusut. ni gara2 M/sbk/penat arrggghhh!!! dh tak sekencang dulu 6 sesi sehari.. skrg cuma dpt 4 sesi sehari (bgn pg, 11-12 pm kt office, 4-5 pm kt office & sblm masuk tido). sepatutnya bila haziq dh start mkn solid food secara tak lgsg kurg direct feeding, afne kena lg giat mengepam utk stimulate production susu. insyaallah, saya blh!

ni ebm yg dpt dipam sabtu & ahad. rasanya kena masuk ke frozen stock sbb esok tak jd hntr haziq ke rmh babysitter.


mood M.. pergi! pergi! pergi jgn kembali!
mood R.. dtg! dtg! slmt dtg!

hohohoo.. jap lg nk mengepam. adios.


10 comments :

~ana~ said...

afne, pump pun letak dlm peti ais ke?heh3x..

stok ebm ana bln 1 banyak lg x terusik...space nak simpan mmg nan ado lg sg dah..xtau la camna ni..

Rozy said...

selamat ngepam!!
winduu rrr ngepam ngepam nih...

SyaNa said...

chaiyokk afne
tak sabar nk dpt hasil gini :)

~ana~ said...

afne, ana punya stok bln 1 banyak lg x guna...adoi la..dah pening ni..

teruskan usaha afne..
jgn cepat mengalah...
insyaallah niat murni kita akan tercapai...

mama_umar said...

akunye freezer yg belah atas pon dah penoh,weekend x smpt pam langsung!penyakit M ke tu?hehehe

Afne said...

ana, believe it or not sehari sekali je afne basuh pam tu. save time. kt office pn afne buat camni. lps pam trs masuk fridge office. ni pn afne belajar dr otai2.

ana kena beli freezer maybe? hehe

Afne said...

thanx rozy. insyaallah lps ur 2nd baby lahir dpt le blk peluang ni lg ;)

Afne said...

tq syana. nnti hang buat stok bebanyak tau!

Afne said...

ana, bekal aqil ana campo tak fresh+chilled+frozen? afne buat mcm ni so takde expired.

selalunya afne bekalkn 4 botol yg fresh/chilled & 1 botol frozen. kena rotate klu tak ada yg masuk sinki kang. klu yg fresh dpt byk masukkan ke frozen plak kan thn utk 3 bln.

Afne said...

zet, tu dh kira menyusut dh stok aku. aku pernah baca somewhere masa umur baby 3-5 stok ebm kita mencurah2. aritu sampai bhgian bwh freezer tu aku selit2 ebm jugak.

jgn M zet.. jgn ikut mcm aku huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...