Friday, March 5, 2010

Haziq @ 6 Months, Hana @ 29 Months

patutnya update psl ni berminggu sdh tp masa tu kt kg (takde internet access) trs terlupa sampai la arini huhu..

Hana Humaira @ 29 months - 2 thn 5 bln (23/09/2007)
  • makin 'peramah' & petah bercakap kekadang cam nk selotep je mulut dia hahahaaaaaaaa
  • makin manja.. lps je hntr haziq kt rmh babysitter, hana mesti mintak dukung sampai ke taska. tido pn mesti nk ibu/ayah peluk baru la lena.
  • suka ikut apa yg adiknya buat... haziq nenen, hana pn mntk susu.. haziq mkn bubur, hana pn nk mkn bubur jugak.
  • makin giat menghafal/membaca buku2 yg ayah/ibu belikan.
  • dh pandai bgtau nk wee wee dlm bilik air (takmo wee wee dlm diaper) tp.. bab poo poo je bila dh selesai br nk bgtau. pastu paksa org cpt2 cuci bon-bon dia hehe
  • pantang le org ckp nk amik adik dia.. trs le mrh/nk nangis.

Muhamad Haziq @ 6 months (19/08/2009)
  • mula mkn solid food. alhamdulillah, syukur sbb impian nk exclusive bf haziq selama 6 bln pertama dh tercapai!
  • asik asah gusi  kt tet ibu adooiiii sakit!. gusi gatal nk tumbuh gigi ke haziq?
  • makin aktif menyusur ke blkg & berguling. actually, by now haziq dh merangkak setapak & tersembam. mcm tu la ulang2 sampai kekadang tahap dia kurg sbr trs guling2 ke arah tmpt yg dituju sbb nk cpt punya psl.
  • minat sungguh tgk citer/iklan yg ada suara kanak2/bayi. nak2 bila bukak channel cartoon.
  • msh dgn style muka serious tp makin peramah.

cptnya masa berlalu.. anak2 makin membesar dgn perkembangan masing2. ibu doakan moga hana & haziq membesar dgn sihat & sentiasa dipelihara dlm kesejahteraan, amin...
-->
-->

10 comments :

Manjakusayang said...

wa...dah semakin besar anak2 afne sekarang... seronok kan...

~ana~ said...

afne, teringat lak hana hr tu ms afne dtg umah...bising2 tanya ni rumah sapa...heh3x..so sweet...
haziq sgt bam bam...:)

Afne said...

kimm - seronok bila lyn anak2 sampai tak sedar masa yg berlalu.

iz-AnN عبداللطيف said...

aku nak nengok gambar...tak cool ar entry ko takde gambar...hahaha

Afne said...

ana - hana sorg pn dh kecoh 1 blok kita kan? ntah cane bila haziq pn dh pandai ckp nnti? tu lom campo ibu diorg terjerit pekik mcm petir hahahhaaaaa

Afne said...

izan - ko saja kan nk kenakan aku?! tak koser aku nk keluarkan kamera pg2 buta (ko tgk aku publish kol baper ni) nk kaco double H tgh tido.

lia said...

tgh muka hana kat n3 lepas2 pon nmpk sgt keletah bercakap.... tp sgt cute okeh anak dara ko tu...

Afne said...

tq lia - apesal ko tak ckp cute mcm ibu dia hahahhaaaaaaaaaaaaaa

mmg pun.. sgt keletah & peramah. sng citer becok arr hehe

mama_umar said...

hana..hana..mmg klu tgk anak dare ko ni aku tingat kt umar je =)..haziq plak aku bygkan nnt dah besa mcm bonzer kakak die,heheh

Afne said...

zet, kan hana tu dulu geng mutak mata bulat umar hehe

haziq tu ntah ikut baka sapa agaknya montok cenggitu. skrg ni dia nangis je bila kena buli ngan kakak hana. dlm hati agaknya ckp.. "siap le kak hana, tunggu haziq beso skit kang haziq buli kakak pulak" haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...