Friday, March 19, 2010

Haziq @ 7 Months

cpt btl masa berlalu.. pejam celik pejam celik hari ni haziq dh pn berusia 7 bln.
  • haziq dh pandai merangkak.. walaupun msh di gear 3 (laju gak nih!) tp dh sampai ke mana2 dia merayap. letak je la kt depannya apa jugak brg yg blh bergolek mesti dia kejar.
  • dh pandai usik kakak hana. pantang nmpk hana tgh baring/tido cpt je dia dtg mengacau. kang kejap2 dgr le hana terjerit terpekik katanya haziq buat dia haha!
  • bila nmpk sesapa ddk bersila mula la dia dtg dkt dgn sedaya upaya nk naik atas pangku.
  • bila naik walker dh laju meluru ke sana ke mari. dgr je suara ibu/kakak/ayah cpt2 dia cari dlm bilik/dapur/hall.
  • msh fully bf. moga murah rezekimu yea nak.
  • dlm masa sebulan ni haziq dh merasa puri carrot, keledek manis, epal fuji, brokoli & labu. alhamdulillah ok. puri2 ni afne akan campur dlm bubur dgn serbuk ikan bilis. kadang2 buat sup ikan tenggiri & ikan merah campokan sekali brokoli dgn carrot. sedaaaaaaapppppppppppp.. licin haziq mkn.
  • khusyuk tgk barney & friends dan jugak pocoyo (tu yg sempat haziq & hana tgk di awal pg sblm masing2 ke taska/rmh babysitter).
  • msh suka tido tiarap. klu dulu merengek guling2 tiarap trs lena. skrg siap merengek merangkak2 lg huhu.. tp mesti nk org tepuk2/gosok2 punggung kasi stim la tu!.
hari ni haziq akan mula mkn bubur bertapis yg guna penapis lbh jarang. harap2 ok je la yea.

p/s : ni entry auto publish.


14 comments :

~ana~ said...

waa..haziq dah merangkak...caya lah haziq...afne, aqil pun masih tdo meniarap lg...tp dulu paeds ajmal bgtau, bagus tdo meniarap ni cuma kita kena jg sikit la tmpt tdo tu..xleh ada debu or kotor sbb takut nnti masuk dlm tekak dia....

Afne said...

mmg btl. ada pro n con tido meniarap. elok supaya baby lbh lena & bhgian dada tak terdedah dgn kipas angin. tp kena tgk2 kan jugak make sure tilam flat & selimut dijauhkan dr muka.

Nieza Ishak said...

sekejap jerk haziq dah besar ..
sat lagik syiok la hana nak main dgn haziq

Manjakusayang said...

Tahniah Haziq dah merangkak. Sama macam Husna kalo tido atau terjaga dari tido mesti keno tepuk2 bontot dia sampai dia tido semula!

shuhaina said...

afne, camne buat serbuk ikan bilis tu? boleh share tak?

Afne said...

kimm, haziq jns tido straight sampai puas cuma time kurg sht tu asik terjaga je la kan. klu dia bgn senyap2 tak menangis pastu dgr suara dia ckp sesorg tu maknanya dh puas le dia tido.

Afne said...

nieza, sat lg akan ada insiden adik membuli adik. silap2 adik yg gigit kakak hahahhaaaaa

afne dh blh bayangkan makin kurus sbb asik mengemas toys serata rmh hehe

Afne said...

shu, sng je. afne belajar pn dr blogger nieza.

rendam ikan bilis 10-15 mnt. pastu goreng ikan bilis tanpa minyak sampai garing. sejukkan dulu kemudian blend sampai halus. simpan dlm bekas kedap udara.

Rozy said...

mana gambar the latest haziq? uplaa nak tengok

Delima said...

u've been tagged.. pls go to my blog. TQ

btw,
cmne ko wat entry auto publish tu?

shuhaina said...

afne, nak kena buang tak tulang ikan bilis tu...

Afne said...

rozy, nnti snap naaaaaaaa

Afne said...

fiza, sng je set tarikh & masa pastu publish je. entry hanya akan appear ikut tarikh & masa yg kita set.

Afne said...

shu, afne yg siap kopek tu. mls nk siang huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...