Thursday, March 18, 2010

Hana Demam


bdk comel mata bulat yg sbk nk kuda tu demam. lbh kurg kul 11 lbh td owner taska called bgtau hana takmo mkn pape sejak pg & temp naik semula. hari ni terpaksa keje half day. lps pam susu trs blk singgah giant beli brg secepat mungkin then amik hana bawak ke klinik. bila nmpk dr wong trs melalak sekuat tidak hahahaaaaa tp hbs dia mkn 3 biji gegula yg doktor bg. keluar klinik trs mintak kek (lalu dpn secret recipe). kemain pilih nk choc indulgence lak tu hehe..



blk rmh cuma nk susu (kek pn dia soh simpan dlm peti ais hehe). aiskrim milo hbs separuh dia cuit2 masuk mulut.


skrg ni dh ssh nk soh mkn ubat tak mcm dulu bkn main lg menganga (korg nmpk ubat meleleh kt tepi mulut tu dia tak bg lap). lps lap2 badan dgn tuala basah, tuam ketiak, leher & bawah lutut baru le lumur badan hana dgn air asam jawa. skrg ni dh tido.. penat mlm td asik mengigau je. kt taska pn katanya asik nk merengek. ni dh check suhu turun. yg risaunya bila mlm tkt naik semula.. ooooo tidaaakkkkk.

hana cpt le sembuh yea. kena mkn ubat, mnm air msk pastu blh le main2 mcm selalu.. sepah rmh mcm biasa. 

ok la nk pam susu pastu nk jemput anak bujang plak. daaaaaaaaaaaa

p/s : kak ros, esok aku mc yea (aci tak bgtau arini?). esok pg kak eza dtg sampaikn salam aku kt dia ;)


8 comments :

sara said...

syian nye..rajin2 makan ubat ye kakak hana..bia cepat baik..

Afne said...

tq auntie. menangis nangis dia nk telan ubat. kena pujuk lembut2 br jln huhu..

Nana said...

ubt demam tu samam mcm damia
wah demam2 pun selera gak tgk kek ye hehe
cpt baik ye hana...

~ana~ said...

sian nya hana...skrg ni musim kan..lgpun dia rindu ayah dia kot..nak ayah dia bw dia g naik kuda...heh3x...
moga hana cpt sembuh...rajin2 makan ubat ye sayang...

mama_umar said...

alahaii cian hana demamm,umar n maryam baru baik demam secara berjemaah mgu lepas,get well soon k dear

Afne said...

nana, kek tu dia cuit skit je mlm td. mungkin dia tingin tp tekak payau sbb demam. afne tak berani usik kek dia kang dia cari heheh

Afne said...

ana, agaknya mcm tu la. kuda spring kt playground kita tu tak cukup rupa kuda kot hehe

Afne said...

zet, aku risau btl anak2 aku kurg sht. mula la aku ni ssh hati kemain. nak2 lg klu jenis demam mlm adooiii

takmo dh hana sakit mcm dulu almost warded hukm huhu siap masuk air buat blood test segala.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...