Monday, April 12, 2010

Jom Minum Petang

apa perasaan korg bila dh penat mengemas, menyapu & mop lantai bagai pastu ada yg sepahkan balik brg2/toys merata alam? tu tak kira corak2 batik susu coklat yg hana tumpahkan dr botol susu. indahnya hidup bila bergelar ibu/mak/mama/mommy/umi/bonda kan.. kan..?? hohooo.. afne dh biasa dgn situasi ni. maklum le anak2 tgh melasak & membesar dgn jayanya yg kadang2 buat ibu jd kingkong ijo dgn suara petir berdentum hehehe..

yg bestnya hana siap mintak izin tu.. "ibu, hana nk main. ibu tak mrh kan?!" ala.. so sweeeeeeetttttt kompom le ibu jwb "tak, tak mrh.. buat apa ibu nk mrh. tp lps main hana kemas tau" hana jwb semula "ok" (jwpn ok tu.. tgk mood hana slps main. kadang dia kemas.. kadang dia soh ibu kemas sbb dia kata hana penat!)

jom kita mnm ptg dgn double H :)







ooppss.. terjojol cd kuning haziq. kakak hana pn ddk dgn sgt sopan hehehe. tak dpt byg kn bila 2 beradik ni dh blh jd geng sama2 sepahkn rmh nnti huhu..

haziq nmpk makin tembam.. selera mkn hana dh back to normal (read normal as byk mkn ok! dan ibu rasa legaaaaaaa). mggu ni nk bawak double H gi check up.


p/s : ku di dlm dilema... (jiwang la plak!)


14 comments :

nurulazham said...

sweetnye dua beradik ni..
ajik pon men pondok2 jugak ye jik??

*da join giveaway lom??

Nana said...

amboi besonye cet pinggan arcopal hana hahaha..
damia nye set kecik2 je

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

baik jer dorg main berdua .. afne kita kalau pakaikan cd mls nak pakaikan seluar kt aidil .. heh.heh.. boleh???

Nieza Ishak said...

nieza pun dah lali cuma papa derang la tak tahan sbb baru lepas mop rumah dah berkecah tak sempat nak hilang lelah penat dia.

sbb tue biar nieza yang buat, atleast kalo anak2 buat sepah tak bernanah telinga papa derang membebel ...hahaha

Afne said...

bai, tak dpt pondok2 tepi kebun.. dlm rmh pn jd le hehe

oo ada giveaway br ke? siyes tak sempat tgk lg. k nnti akak join. tq.

Afne said...

meh damia main macak2 dgn hana. kita kongci2 ehh..

Afne said...

diana, ada time dia jugak. kadang hana kutip semua toys yg haziq capai. kesian haziq... takpe la slow2 la diorg bermesraan hehe

blh aje.. biasanya klu pakai babyland monkey & spongebob mmg afne tak pakaikan seluar. siyes cute montot diorg.

Afne said...

nieza, yg plg afne tak thn dgn habuk. geram btl.. ptg sabtu mop, ptg ahad dh berhabuk bwh sofa semua. kesian haziq tgh rancak merangkak ni kena pastikan lantai sentiasa bersih.

ibudhani said...

kiut je tgk dorang main same2...xgado2 pn....gud!!!

Afne said...

most of the time mcm ni la cuma kak hana kedekut skit hehe.

~ana~ said...

sweet nya double H main sama2....

Afne said...

nnti ajmal & akil pn leh main sama2 hehe

gO mi NaM said...

lalu lalang punyut cerita..dh klik iklan wattambah tabungan adik2 kecik

Afne said...

tq yea..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...