Sunday, May 23, 2010

Hana Humaira @ 32 Months

mana aci update milestone anak bujang je kan. anak tetap anak. tak dibeza-bezakan apa pun jantina mereka. yg penting ibu bangga dgn korg.

apa perkembangan baru hana yea..?? rasanya dh pandai serba serbi. tak caya? 

nmpk ibu make-up.. "ibu, hana nk pakai bedak" haaa tgk?!
"ibu.. ibu nk mnm apa?" prihatin sungguh kan anak dara ni.. yelah, ibu jd mangsa customer cafe olok2 dia
"ajik.. ajik jgn nagis la. kan ibu ada buat keje" mmg kakak yg penyayang. lps pujuk adik blh plak dia main sorg. dh adik nangis lg hahahaaaa
"ibu.. ibu nk msk apa tu?" pantang le nmpk ibu pegang periuk/kuali/ikan/sayur. kadang bkn time nk msk tp ibu nk kemas je hehe

moral of the story, anak dara saya seorg yg byk ckp mcm ibunya & byk tanya. ok le tu kan.. bdk yg aktif & suka bertanya menunjukkan dia seorg yg sukakan cabaran & berdikari.


10 comments :

rossysweety said...

byk cakap bukan ikut ko ke???pot pet pot pet hari2...

lia said...

yg aku rasa la, hana anak dara yg rajin tolong ibu...

Afne said...

kak ros, byk ckp byk tanya takpe.. bdk berani. dr pasif tak suka explore pn tak berkembang.

ko tau kan walaupun body aku tak brp nk kembang tp minda kena berkembang selalu hahahaaaaaaaa

Afne said...

lia, rajin... mmg rajin. keaktifan dia makin merajinkan ibu mengemas rmh haha

::Mamalyna:: said...

salam afne, jom join my giveaway..

Afne said...

mamalyna, afne dh follow tp asik sangkut je komen. nnti afne try lg k!

amie said...

lama dh tak ngepoh kat umah ko ni..

bila ko citer hal anak ko.. t'ingat alisha kat umah.. bezanya dia tak pandai ckp lg.. almaklumlah baru setahun lebih.. tp bab melawa dh pandai.. dia ambik compact powder sapu kat muka.. ambik lipstik sapu kat bibir.. main masak2 sibuk suapkan mama dia gak.. agaknya klau dh ada mulut nnti.. non stop mengepoh..

Afne said...

amie, pnjg umur. baru2 ni aku teringat kt ko. tgk blog tak berupdate. ko bz ker?

ko tunggu le masa alisha pandai ckp nnti non stop mcm hana jugak kot hehe

amie said...

malas arr nak update.. xde apa yg menarik.. klau ada pun mmg penyakit M tu dh sebati kat dlm bdan..
ramai kata alisha tak bnyak mulut.. tgok pun mmg diam tp tangan je arr tak dok diam.. ada je bnda di abuat

Afne said...

amie, bdk2 kan biasa la. mcm2 dia nk explore :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...