Tuesday, May 11, 2010

MCM2 HAL WEEEHHH...!!!

mind u, ni bkn entry luah perasaan ngamuk2 ke apa k. saja bubuh tajuk tu sbb ada 2-3 benda nk citer lorr..

hari ni afne keje.. & guess what?! eddy jaga double H tanpa bantuan sesapa. vavavaaaaaaaaaa ayg vangga lorr sama abg. eddy sampai mlm td. mula2 plan nk 'cuti' kan haziq sorg je arini tp.. since hana tak dpt naik buai laju2 pg ni so dia tak nak gi taska jugak! eddy dgn rela hati nk jaga hana. selama setengah hari (takat jam ni) dh brp kali dok calling2 tanya itu ini. bab bg ebm kt haziq mmg tadop masalah sbb eddy dh biasa nak2 masa afne kena chicken pox tu. cuma eddy kata haziq takmo mkn sgt. i just can't imagine keadaan rmh bersepah pd waktu & saat ni. tak kisah la asalkan semuanya baik2 je. apa korg igt sng ke sorg2 nk uruskan+mandikan+bg mkn+bg susu segala kt anak2?? afne yg dh biasa ni pn kadang kelam kelibut jugak. pape pn thumbs up utk abg loba2 sayaaaaaaaaaa :)

memandangkan afne dok komplen2 dlm EBM @ 11/05/2010 so afne decided utk cuba produk shaklee - trial set B (with alfalfa : breastfeeding set). tak sabaaaarrrrrrrrrr hehe...k, afne tau milk booster ke apa ke sekadar bonus utk membantu & yg plg penting sebenarnya kerapkan direct feeding+pumping tp tak slh kita mencuba kan?!

setiap apa yg berlaku tu pasti ada hikmahnya. what happened to us recently... mmg dugaan btl. tp kami percaya Allah Maha Adil. Allah takkan menguji jika kita tak mampu. tak pe bang, kita pelan2 kayuh. Insyaallah, sampai masa semua ni akan buat kita rasa berbaloi-baloi.


p/s : syabassssssssssssss abg loba2ku. tak ssh kan jaga anak2 sesorg hehe.. moga hana & haziq mewarisi sikap penyabar abg. apa kata..... abg blanje mkn ke shopping ke belikan tepon baru ke sbb ada org tu dh dpt payment dia lalalalaaaaaaaaaaa


15 comments :

Nieza Ishak said...

afne,

nieza pun leh dapat bayangkan cemana keadaan rumah ..hihihi

samo jerk dgn abg sayang nieza kat umah nu haaaa .. jaga anak tiptop, tp rumah cam nak runtuh la di buekk nyer.

tp kira bersyukur gak la ..derang boleh diharapkan ekkk.

Afne said...

nieza,

sama la kita hehe.. biar le org kata suami kita biasa2 je tp diorg tetap yg terbaik utk kita & anak2.

iz-AnN عبداللطيف said...

chaiyok...chaiyok afne...gud luck ye

Afne said...

izan, tq my fren.

rossysweety said...

esok , for sure ada org pakai blackberry....hehehehehe

Afne said...

kak ros - jgn cari bala. pakai je sabun tu sampai haus hahahaaaaaaaaa

MiDiAiDa said...

gud job edy..;D

Afne said...

dot - tq. eddy tu muka garang tp penuh kasih sayang wakakakaaaaaaa

ibu addin dan nasa said...

Afne...jemput baca latest entry akak ya...

http://anakkuwiraku.blogspot.com/2010/05/ketabahan-seorang-ibu-yang-mengepam.html

mama_umar_maryam said...

hehehe,tergelak bace nieza ni nye komen,samelah,jaga anak mmg blh diharap tp umah jd tongkang pecah! xper2,somi kite ttp encem dan terbaek utk kitekan?

Afne said...

kak norita, tq remind afne ;)

hebat la semangat kak kyra tu. moga afne dpt kekuatan mcm dia jugak.

semangatnya nk try shaklee!

Afne said...

zet - nieza ni mmg ibu yg cool. aku byk berguru psl bf & solid food dr entry2 dia hehe. tq nieza ;)

Diarihatiku1976 said...

chaiiyookkk...

Afne said...

chaiyyoookkkkkk

Afne said...

chaiyyoookkkkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...