Thursday, May 13, 2010

SABAR - SABAR - SABAR

msh igtkah korg pd entry HARU BETUL RASANYA sekitar december thn lps? lama dh kan? sejak benda tu terjadi, afne pinjam pakai hp 'sabun' lama eddy yg dh hilang memory card & takde usb cable (tak blh transfer pix ke lappy). sedih kan.. org lain keluar bawa hp je snap sana snap sini tp afne kena kelek kamera huhu..

situasi 1
afne   :   abg.. volume ringtone abg ni tak blh slow down (sbb joy stick dh tak blh ke kiri). kwn2 semua gelakkan ayg sbb bunyi dia bingit gila.
eddy  :  ayg sabar la. insyaallah ada rezeki nnti kita beli baru.

situasi 2
afne   :   abg.. ayg terasa tau kwn2 asik perli je bunyi hp abg ni.
eddy  :   sabar la.. biar je diorg ckp.

situasi 3
afne   :   abg.. alarm hp abg ni dh tak bunyi! cuma vibrate je. ayg asik bgn lewat gi keje. dh le kena bgn awal pg nk sediakan bubur haziq semua. kelam kabut jadinya.
eddy  :  ayg sabar skit je lg. nnti kita pergi beli yg baru.

sbnrnya perbualan dlm ketiga-tiga situasi dh berlaku berulang kali. tp yg afne plg suka apa2 pn eddy akan suruh sabar-sabar-sabar. alhamdulillah, dpt juga ptg td..


k, ni eddy yg beria pilih (sbb katanya nmpk lg smart dr pilihan afne yg mula2) plus katanya afne kan suka amik gmbr (8.1 megapixel) ada 8GB blh simpan gmbr byk2 isshhh perli ke afne gila blogging/fb hahahaaaa sabar je laaaaaaaaa

TQ byk2 yea bang tlg subsidikan, ayg bajet ciput je. ni yg buat ayg makin bertambah berkali lipat ganda syg kt abg ni. ayg doakan moga murah rezeki & dipermudahkan dlm segala urusan. abg sng, ayg & anak2 pn tumpang sng hehe


16 comments :

rossysweety said...

hohoho....tepon baru ....macam ni kalau bunyik kuat , semua org diam ajer....hehehehe

SyaNa said...

vah vah..hp baru :-)
wey smart la hp ko tu

mama_umar_maryam said...

wowwi!!sekali dapat hah..amik ko...rezeki ko afne,aku pon slalu ckp kt apai,"kalau awak murah rezekikan pastu bagi plak kt anak bini,bertambah murah lg tau rezeki awak",apai senyum kambeng jelah kt aku,hahahaha

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuu dasat hp afne

Afne said...

kak ros - pg td keluar ringtone twinkle2 little star versi tamil kan? hahahhaaaaaaa

Afne said...

syana - tq. tu eddy yg pilih hehe

Afne said...

zety - aku serba salah je smlm nk amik tepon tu. mmg eddy yg survey & pilih tp dia ckp alang2 nk beli biar puas hati.

psstt.. walaupun senyum kambeng tp ko tetap syg kan? hehe

Afne said...

diana - takde dasatnya hahhhh. sama mcm korg jugak. org tu pakai e series kan? smlm dh berbelah bg nk amik aino ke e series hehe

Sricahaya said...

Waa..hp baru..berkat kesabaran afne..hihihi..lepas ni mesti gambar cun2..

Afne said...

gmbr cun? klu tgn yg snap pn gegar2 sama je heheheee

MiDiAiDa said...

wahhh..bestnyeee dpt hp baru..bertuahnye laa kan ade org tlg byr..heheh..kalu aku pot..kompem kene beli sendiri..hahah..

Afne said...

dot - ada subsidi.. aku byr 45% je. kan bajet aku ciput. eddy byr the rest.

~ana~ said...

wa...gempak ar tepon br dia...:)......

Afne said...

ana - gempak mende.. sama je mcm korg punya ;)

Manjaku said...

telepon baru..lawa giler...jeles...jeles... huhuhu

Afne said...

hi manjaku, tq for dropping by ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...