Monday, May 3, 2010

Serba Serbi Baru

ok, sblm tu diingatkan! entry ni tiada kena mengena psl beli brg baru walaupun beli dvd player baru smlm ke hape. nk tau? kena la baca sampai hbs hehe..

hari ni hari pertama haziq ke taska sinar jati.. taska yg sama dgn hana. chooppp!! jgn buat spekulasi knp afne pindahkan haziq dr babysitter ke taska. sbnrnya spt yg telah dipersetujui masa mula2 hntr haziq, babysitter akan jaga sampai haziq 7-8 bln sbb masa tu fikir kesian nk hntr haziq ke taska mcm kecik sgt je lg & babysitter beria mintak nk jaga. sedih juga masa amik brg2 jumaat lps & bg payment terakhir. menitik airmata babysitter cium haziq (afne pn rasa sedih jugaakkk).

kiranya hari ni serba serbi baru utk haziq.. tmpt baru, persekitaran baru, kwn2 baru, cara jagaan baru. harap2 haziq blh terima semuanya dgn baik. yelah, ibu mana yg tak risau.. sblm ni babysitter jaga haziq sorg, semua perhatian tertumpu kt dia mcm hana jugak dulu la. mula2 hntr hana ke taska dulu seminggu lbh juga hana amik masa sesuaikan diri. selama seminggu lbh tu juga la hana menangis setiap pg bila ditinggalkan. jgn kata anak  je yg menangis, dgn ibu dia sekali asik kesat airmata hahaaaaaaa

td dh tumpang tulis kt blkg buku nota hana cara2 handle ebm walaupun pengasuh2 kt taska tu mmg tau & faham cos ada baby yg mnm ebm. cuma skrg yg bermain kt fikiran ni sbb haziq tgh lasak merangkak ke sana sini, ddk sesuka hati, berdiri mana2 dia suka kadang lps tgn sesuka suki huhuuu.. mmg la baby/infant diasingkan kt dlm bilik dr toddler tp risau tu tetap ada la kan. siap dh pesan dgn hana jaga haziq baik2.. tgk2 kan adik selalu hehe

haziq, jgn nakal2 kat taska tau. ibu tau semuanya baru utk haziq tp ibu nk haziq berdikari. kakak hana pn ada sama dgn haziq. jgn nangis mintak angkat/dukung je, haziq kan bdk pandai.. bdk pandai tak nangis (ni ayat hana ni..)

 

kakak hana yg sgt happy dpt kwn pegi sikul (school). tentu comel tgk diorg jln terkedek2 (bila haziq dh pandai jln nnti) gi taska sesama :)


4 comments :

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

oklah dah sama 2satu taska dgn kakaknya .. moga haziq akan serasai kt tmpt baru nantie ;-)

mama_umar_maryam said...

xper haziq, haziq kan gud boy,independent mcm kakak hana n ibu jugak,heheh

nurulazham said...

hehe..pic ni..dak ajik ttp dgn muke seriusnye..haha..
ajik..ajik...susahnye nak senyum ye..?...

Afne said...

bai, haziq mmg camtu. tgk org yg blh tackle dia. tak mcm kak hana sengih manjang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...