Wednesday, June 9, 2010

ANAK BUJANG SAYA KURANG SIHAT

alahaaaiii.. gundah gulana ibu rasa skrg ni. haziq bila demam mmg merengek nk melekat je ngan ibu. dh 2 mlm ibu jd zombie sbb haziq tak berhenti merengek.

1st night tu, masa ptg lps blk keje amik double H dr taska, pengasuh bgtau haziq meragam tp mkn byk. sampai rmh nangis2 takmo letak kt bwh & main ngan kak hana mcm biasa. ketuk2 manja perut bunyi semacam, tak sure kembung perut ke senak perut terlebih mkn. sapu myk yuyi then urut2 skit tak lama tu beri2 sampai 2-3 kali. tido pn tido2 ayam. so bgn pg smlm konon nk el je jaga haziq, dh bgn lewat dgn tak cukup tidonya. aikkk.. tgk2 haziq bgn tido ok plak main kemain happy lg. kelam kabut le msk bubur & pegi keje.

blk keje amik double H, pengasuh kata bdn haziq pns lg tp mkn & tido ok mcm selalu. haaaaaa.. mlm td la btl2 rasa nk nangis je.. tuam bdn tp pns bdn reda skjp je pastu masukkan ubat lalu vontot pn mcm tak ok jugak. haziq tido mcm menggigil. kejut bg nenen blh plak muntah.. dhnye ibu ngan haziq mandi susu dlm 2 kali juga la. tido pn mcm tersentak2. syukurlah hana tak buat peel mlm td (kak hana good girl!).

so hari ni el, pg2 hntr hana gi taska pastu zoom gi klinik kt tmn desa. haziq dpt ubat demam je sbb klu mkn antibiotik mesti cirit2 huhu. doktor bg siap2 surat rujukan ke ppum klu takde perubahan esok kena refer sana.

skrg ni haziq tido lps mkn ubat demam.. ada la dlm 1 jam lena. kesian sgt tgk haziq merengek berjaga mlm.  haziq tido ni tak dpt le ibu tido sbb tgh msk bubur kang klu ibu lelap mau jd bubur hangit. haziq cpt la sembuh yea....


p/s : td raba2 gusi haziq nmpk dh tunggul putih gigi atas.



8 comments :

Alya=Asniza +Mayudi said...

afne,,, semoga kor kuat yer,,, insyaallah,,, haziq demam nak tumbuh gigi gamaknyer,,,

~ana~ said...

afne, demam nak tumbuh gigi kot..xpe la..sabar la erk..moga haziq cepat sembuh ok...

ibu emy efy eqy said...

budak kecil memang macam tu!
lagi nak baik demam, lagi memerap kat kita...

sabar ye Afne.

mamazana said...

mmg susah hati sgt bila anak dmm xpecially baby...

get well soon ye haziq!!!

Afne said...

mama alya, tqvm. mungkin juga nk tumbuh gigi.

Afne said...

tq ana, nmpk mcm dh ok tp tau je la bdk klu demam on & off kan. harap cpt sembuh.

Afne said...

kak wa, haziq amik kesempatan ibu dia el 2 hari ni hehe

Afne said...

mamazana, mmg ssh hati klu anak tak sht kan. nk gi keje pn twr hati.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...