Thursday, July 29, 2010

BESTNYA KLU HARI2 MCM NI..

yea.. sgt best & sgt seronok klu hari2 pam setiap sessi dpt mcm ni..



alhamdulillah, syukur sgt. pam susu jam 11.15 am td dpt 10oz. skrg ni mmg jarang2 dpt byk camni memandangkan haziq pn dh melewati 11 bln. selalunya average per session 6-8oz. 

mmm.. jgn tanya apa afne mkn. korg nk tau? ok, smlm lps blk keje sampai je rmh trs lenyek pisang sbb eddy tingin cekodok pisang & cempedak goreng. buat lemonade 1 jug - ni selalunya afne ngan hana yg hbskan. air kopi special pekat utk eddy. 
 

korg tgk.. tu tgn hana tu. tukang goreng dpt mkn 2 ketol je. tak sempat hbs goreng cempedak dh licin sepinggan cekodok pisang.


puas hati mkn cempedak goreng byk2 sbb klu beli kompom seketul lima posen atau 3 ketol singgit. tak mkn nasi pun mlm td sbb eddy dh kenyang tak payah msk katanya.

pastu pg td breakfast mkn nasi lemak kosong ngan teh o limau suam plus shaklee ngan air suam. takkan sbb cempedak mlm td kot yea susu jd byk?

selalu org tanya mcmn nk bykkan susu then afne cuma jwb kerapkan mengepam/direct feeding for stimulation sbb bila ada rangsangan otak dpt signal adanya demand & kilang susu akan produktif, ambil mknn/mnmn seimbang, liquid intake (air msk) secukupnya - at least 2 liter sehari, cukup rehat cukup tido, tangani stress & +ve thinking. dulu afne jns suka fikir mcm2 sbb selagi ada benda mengganggu fikiran asik la teringat je sampai kena sound ngan kak ros yg garang tu katanya ko tak pyh fikir sgt benda mcm ni buat pening kepala je.. makanya kena la jd kepala batu keras hati lantak le apa org nk ckp ke serang ke ada aku kesah? bak kata eddy, ada org tu kasi duit kita mkn? hahahaaaaa

apa dh melalut ke laut niiii.. k la, sekian utk hari ni ke ada lg?


 - updates @ 5.00 pm -


best-best-best! sessi ptg ni dpt 8.5oz, murah rezeki haziq. syukur Ya Allah. naik ghairah semangat tgk ebm sendiri hahahaaa. total ebm dibawa pulang = 18.5oz.


msh tercari2 apa yg afne buat/mkn sampai bertambah bbrp oz per session selain shaklee agaknya...


8 comments :

HudaBanny said...

pagi tadi pon pam dapat 10oz....tengahari dapat 8oz..petang x tau la berapa....suka tgk botol susu penuh..hehehe....supplement tu hanya membantu tapi kena selalu bg bby bf kan? lagi 1, puas tgk dia puas bila dah hisap nenen.....muka kekenyangan aje....

Kmieja said...

alhamdullilahhhhhh......:) masyukkk susu...

Afne said...

ye ude, btl sgt2 tu. sementara rizqin msh exclusive bf ni & susu tgh masyuk buat le stok frozen byk2 sbg bekalan masa akan dtg.

Afne said...

kmieja, tq.

~ana~ said...

afne...kita pun dpt 10oz pg tg..suke2..:)...skrg ni tgh 'training' bakal2 ibu kat ofis ni utk bf...hu3x...

alhamdulillah la kan...rezeki haziq..

Nieza Ishak said...

waweeeeeeeeeeeeeeeee

bestnyaaaaaaaaa

Afne said...

ana, mmg happy sgt2 sbb dh lama benar tak dpt byk ni. syukur lah..

bestnya ana, dedahkan semua kebaikan susu ibu. bestnya klu semua org berminat kan?!

Afne said...

nieza, waweeeeeeeeeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...