Thursday, August 26, 2010

BERKEPIT JE...

ehh.. ehh.. ehh.. korg tgk la 'laki-bini' ni elok berkepit je..


ini my 1st entry gunakan streamyx wifi. laju berdesup yahuuuuuuuuuuuu. dolu2 pakai celcom broadband.. kejap2 OK kejap2 KO. setahun lbh jugak la menahan sbr dgn broadband tu sbb masa tu cable area rmh kitorg penuh. sampai la ada kosong trs installed fixed line kt entry KRING.. KRING.. & apply sekali pakej streamyx netbook staffpack. sejak ada phone tu, haziq asik la pusing2  jln keliling meja nk capai siap kaki sebelah naik atas konon tunjuk terer blh panjat mcm kakak hana le tu.

citer psl berkepit ni.. rasa nk berkepit je dgn org2 yg saya syg.. mak, abah, adik2, suami, anak2. ntah le tetiba rasa syahdu bulan ramadhan yg mulia ni. pejam celik - pejam celik umat Islam dh nk masuk 16 hari berpuasa. afne plak satu apa tak beli lg utk persiapan raya, takat order kuih raya 2-3 mcm.

weekend is coming tp baru hari khamis daaaa.. tak sbr nk jumpa eddy jumaat ni, insyaallah. awal2 dh 'tempah' dia utk whole saturday. cadangnya nk cari skit brg raya anak2. ahad karang busy plak sbb ada org sewa lori utk pindah brg kl-johor. rezeki jgn ditolak.

tak thn tgk double H tgh tido lena dgn aksi memasing. byg kan le dua beradik tu conquer tilam queen hmmm.. mana ibu nk selit ni?


8 comments :

mama thieya said...

hehehe.. sian kat mama afne.. katil kene konker ngan double 'h'... takperla afne tido kat bawah.. jadi tukang sambut in case ada yg terjatuh.. hi2..

Afne said...

mama thieya, diorg tak tido atas katil. kitorg bawak turun tilam lama so insyaallah le takde yg jatuh hehe

::Mamalyna:: said...

afne dapat pindah johor ke? afne kecik, takpe, mesti leh selit punyer, hehhe

Afne said...

mamalyna, bkn afne yg nk pindah la. ada org baru blk london nk sewa lori eddy utk angkut brg.

mama_umar_maryam said...

kesah konker katil nih mmg xabis2..huhu, samela kitorg pon afne blm beli ape2 lagi, baju maryam baru mgu lps bli on9 ..hehe

Farra Dhelina said...

sama lah kt kak..msh belum beli pape lagi..

Mama Darwisya said...

afne..pakej streamyx netbook staffpack tu camne ek? bile apply dpt netbook ek? berapa bayaran nak masuk pakej ni? berminat laa...afne masuk streamyx ni monthly berapa ye kena?

Afne said...

fiza, streamyx netbook staffpack ni utk staf tm saja. dpt netbook slps 2 mggu install streamyx. pakej ni lbh murah berbanding pakej utk bkn pekerja. dpt kelajuan 1mbps dgn harga RM66. klu org luar RM99. tp sbb ada netbook, kitorg bayar RM76 selama 3 thn, lps tu byr normal RM66.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...