Monday, October 25, 2010

DESA WATER PARK

smlm bawa anak2 main air kt sini..


mula2 tu hampir cancel sbb bgn pg ahad hujan renyai2. dlm jam 10 pg tu tgk cuaca ok plak so trs sumbat baju anak2 then zoom ke desa water park. tp tak dpt snap byk gmbr sbb masing2 jaga anak sorg 1 hehe



tiket masuk utk dewasa RM20 & kanak2 RM14. kitorg byr RM54 sbb tinggi hana dh lbh 2.5 kaki tp sblm masuk ke dlm diorg soh return tiket kanak2 ke kaunter sbb hana free :)



lps snap gmbr2 kt atas ni trs simpan hp dlm beg & lyn anak2 mandi manda. kitorg lepak kt kawasan kolam kanak2 je. mula2 tu hana takuuuutttt nk masuk dlm air. yelah, mmg jarang bawa diorg ke tmpt2 mcm ni. kali akhir ke sini masa tu hana baru setahun lbh & afne preggy haziq 4 bln. haziq pn sama.. tgk air menderu sana sini mcm takut je. lama2 dia yg seronok. pantang kitorg letak je trs meluru ke kawasan air.



lyn diorg mkn mnm baru tukar baju & blk

nampaknya kena tunggu diorg dh bsr skit (terutamanya haziq) & blh mandi sendiri baru le ayah dgn ibu dpt main air dgn puas. sama mandi manda sama pegang anak tu yg mls nk pegang hp (takut masuk air hehe). tp pape pn, mmg seronok la sesekali lyn diorg main air mcm ni.

ni gmbr dulu2.. klu tak silap masa ni hana 1 thn 5 bln







10 comments :

eT said...

hehe...last mandi kt sini time bujang 3 thn lepas...:p

SyaNa said...

aku tgh berangan ni bile nk bwk iman main air dlm kolam

Nana said...

ramai orang x afne?tak penah bawa damia g sini dulu2 masa lom kawen penah la dtg tp xpenah lg g ngan amrul & damia kt sini

~ana~ said...

sesuai sgt la tuh g desa water park time air xde kat rumah....

arghhh..ana tension gile semlm..seb baik time pg tu ana mmg nak balik umah MIL, so, mandi sana la.yg malam tu mmg hangin...

kawan ana tingkat 7, dr padi smpai ke mlm xde air..terus bungkus bj g tdo rumah kakak dia..hah3x..

Afne said...

et, gi la mandi manda kt sini. seronok juga lyn anak2 kt sini.

Afne said...

syana, ada tu aku nmpk husband & wife bawa anak dia mcm br 2-3 bln amik2 gambo dlm pool. kecik lg bdk tu. kena hati2 je la.

Afne said...

nana, tmpt mandi manda mcm ni mmg ramai org le nana. nk2 tgh2 kl kan tak yah gi jauh2 hehe. kitorg sampai kul 10.30 pg. masa tu byk lg meja2 tepi kolam yg kosong so kitorg amik meja kt situ. rasanya ada family day sbb dgr kecoh2 suara dj tp diorg kt bhgian dewasa sana.

Afne said...

ana, kitorg sedar takde air masa nk keluar rmh. alang2 dh kt desa waterpark kitorg mandi siap2. masa blk tengahari tu dh ada air. mlm tu plak dh dkt kul 10 takde air. angin je kan. dh tgh mlm br air ada balik.

ibudhani said...

Afne, nk tanye desa water park ni yg dkt jln kt MRR2 tu ek...xslh kt cheras ek?

seronok nye dorang...anak sy aritu bwk g PD asek nk bkepit..takut je..

bestnye..t bole cdg kat asben la nk g.... best2x

Afne said...

ibudhani, desa waterpark kt tmn desa. cuba tgk website ni
http://www.desawaterpark.com.my/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...