Wednesday, November 3, 2010

ALAHAI ANAK DARA..

"ibu.. ibu syg hana tak?"

agak2nya la kan.. klu anak korg tanya soalan kt atas tu apa yg korg akan jwb? soalan ni akan keluar dr mulut hana setiap kali kena bebel-pastu bawa diri  merajuk-kt penjuru dinding tepi sofa hahahahaaa

bila hana tgk ibu cam tak lyn/pujuk mula la dia slow2 dtg dekat2 kt ibu then tanya soalan kt atas bertubi2 sampai la ibu jwb..

"yea.. ibu syg hana sgt2"

baru le bdk mata bulat tu puas hati. pastu ulang2 dia ckp 

"td kan ibu kata ibu syg sgt2"

bangga btl hana bila ada org kata syg sgt2 kt dia. cane la ibu nk mrh lama2 kt anak ibu yg comei-lote-cute-miut ni

biar pn tak matching kaler tudung dgn baju tp hana comel kan?

pantang nmpk kamera

senteng dh baju kurung (baju raya thn lps) yg maktok jahitkan. skrg ni kena bekalkn baju yg menutup aurat ie baju kurung/seluar pnjg utk kelas iqra' (utk toddler 3 thn ke atas) setiap ptg kt taska. tudung mmg tinggalkn kt taska, hari jumaat bawa blk utk dibasuh. hana dh blh sebut alif sampai ya tp msh ada yg lompat2.

skrg ni waktu tido anak2 tak menentu. kdg2 awal kdg2 lewat tp biasanya haziq tido dulu sblm hana. tgk jam dh kul 10 mlm diorg msh segar bugar bergurau senda ketawa mengekek (padahal dh matikan lampu, cahaya pn samar2 je), ibu lari nyorok masuk bilik tengah. hana selamba keluar masuk master bedroom-hall-dapur sambil pimpin haziq dlm keadaan gelap. siap panggil2..

"ibu.. ibu.."
"ibu.. ibu kt mana?"
"ibu.. hana panggil ni. ibu dgr tak?"
"dh.. dh.. adik jgn nangis. kakak ada sini" pujuk2 siap usap pipi haziq bila adiknya dh start merengek.
"ibu.. hana tak nmpk ibu ni. gelap la ibu.."

ayat2 kt atas tu dia dok ulang2. hahahhaaa saja la main nyorok2 dgn bdk2 ni. tp best la tgk hana handle the situation (sbg kakak tu) tak tunjuk langsung kt adik yg dia takut atau nk nangis sama. 


12 comments :

Nana said...

hahah xpe la xmatching pon tp tetap comei
damia lom pandai tana mcm tu tp bila dia tanya apa2 dia nk kena jawab dia selagi kita tak nyahut dia cakap mama cakap la elok2 (maknanye dia suh kita jawab dia sambil tgk muke dia hahah)

Sricahaya said...

nampak hana dah blh jaga adik..pandai dia pujuk haziq ye..

mamasue said...

alahai comel momelnya hanaaaa....pandai betul pose depan camera

Afne said...

nana, hana tu mmg suka bercakap hehe

Afne said...

sri, kdg2 tu dia bg adik nangis jugak..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

kalau aku ada anak dara boleh geng dgn hana nieh ..pandai posing + pose ;-)

Afne said...

mamasue, hana mmg suka posing hehe

Afne said...

diana, adam pn pandai posing juga apa..

mama_umar_maryam said...

alah hana nih..budak2 ni mmg politik tau ;)

midiaida said...

alalala..pandai hana jg adik die ek???..ko pun satu..suke noo nyakat diorg..heheh..

Afne said...

zet, mcm le ko tak kenal hana.

Afne said...

dot, diorg le anak/kwn aku. ngan sapa lg nk bergurau senda hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...