Friday, November 19, 2010

Entry Emosi Rindu!

pergghh.. tajuk entry tak blh blah weehhh kahkahkah

rindu btl dgn hana rasa cam dh lamaaaaaaaa sgt tak jumpa walaupun baru 5 hari tak bersua muka. hari2 ibu call hana @ hana call ibu (hbs la melambung bil telefon atok bulan ni) plg kurg 2 kali. dgr suara hana kt telefon mmg cute sgt! maklum le selalunya dok dgr dia ckp depan2 mata. mesti nk report mkn apa, buat apa, jln ke mana.. complete set!

nnti la dia, ibu jumpa jap2 lg ibu peluk cium gomol dia puas2 hahahhaaaa

oooo.. gi dating ber2 naik motor yea

tgk beza btl kulit ayah & anak. atee.. dh jodoh awak dpt suami ala2 hero tamil (klu dia baca ni kompom dia ckp "abg tak hitam la, abg kulit gelap coklat je" hahahhaa). gelap ke, coklat ke, yg penting kami ber3 syg awak la muhamad eddy :)

klu korg wondering.. SANGGUP AFNE BG ANAK DIA IKUT BLK KG? SANGGUP AFNE DDK JAUH DR ANAK DIA? mcm2 lg soalan pra-negative ke whatever. ni jawapan saya dr hati nan tulus murni :

SAPA YG TAK SYG ANAK, SAPA YG SANGGUP BERJAUHAN DR ANAK. KLU IKUT HATI MMG TAK BG HANA IKUT MAKTOK BLK KG. PASTINYA IBU YG NANGIS RINDU CARI HANA. MANA TAKNYA, HANA JADI PENEMAN (SBLM ADA HAZIQ) WAKTU2 EDDY SELALU OUTSTATION DULU2 SAMPAI BERHARI2 BERMINGGU2. HANA YG KECOH & PENUH SOALAN SELALU BUAT HARI2 IBU CERIA. TP SBG ANAK, AFNE PN PATUT CUBA MEMAHAMI PERASAAN EMAK YG MANA DULUNYA DIA PERNAH JAGA CUCU (NEESA) SEJAK LAHIR HINGGA SAAT IBUNYA PERGI MENGADAP ILAHI. SEKURANG2NYA KEHADIRAN HANA MENGUBAT RINDU EMAK WALAUPUN AFNE TAHU TAK AKAN SAMA. sebak ni weehhhh...


p/s : utk 5 hari ni rmh sunyi dr jerit pekik sbb ibu takde kwn nk gaduh. syukurlah haziq ada temankan. syg anak2 ibu!


8 comments :

lia said...

pagi2 tgk ada n3 rindu afne... sehari g kan da boleh jumpa hana.... abes la hana, pengsan kena gomol dgn afbe he3...

Sricahaya said...

ibu ngan haziq, ayah ngan hana yer.. ok la tu..sorang satu pengubat rindu.. :)

Afne said...

tengahari/ptg kang dh blh jumpa, insyaallah. ishhh tak sabo rasanya.

Nana said...

adoi..kita xpenah lg berpisah lama2 ngan damia...
mmg rindu la kan..
lama tu 5 ari xjumpe

Afne said...

sri, dh terbiasa hari2 siang mlm pg ptg ber3 rasa lain la. sunyi je. bila agaknya dh ddk ber4 sama permanently..

Afne said...

nana, last time jauh2 dgn hana masa sblm afne deliver haziq. kononnya bajet 2 mggu dr tarikh edd dh hntr hana ke kg hari jumaat. rabu berikutnya dh bersalin. 4-5 hari juga tak jumpa. tu pn hntr sbb fikir bila kitorg kelam kabut dlm labour room sapa nk jaga hana.

ijan said...

Boleh bayangkan macamana rindu kat anak bila berjauhan tu... hmmm... mujur ada Haziq kan..kalau tak lagi la sedih..

Afne said...

btl tu jan. bila diorg ada aku punya kelam kabut aku sorg je yg rasa & hanya Allah yg faham keadaan aku. tp tak sanggup nk berjauhan lama2. kekadang blk keje (nak2 hari isnin atau lps cuti) rasa rindu sgt kt diorg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...