Monday, November 15, 2010

Malas Macam Unta?!

sbnrnya nk publish entry sejak last week tp lembab btl nk upload gmbr :(

aritu kt fb ada org komen yg afne ni ibu pemalas, unta kt padang pasir pn tak mls mcm afne. hanya disebabkan status ni..


"IBU, KAKAK NK TLG IBU. KAKAK PANDAI NI. KAKAK TAK SAMPAI, JAP KAKAK AMIK KUSI" bersungguh2 anak dara tlg sidai baju sampai hbs. ok, sdh lewat mlm. jom kita tido kak hana. tq tlg ibu :)


klu anak tlg ibu tu kira ibunya pemalas ekk?? so, tell me how to be ibu yg rajin.

k la, mlm td mmg afne MALAS msk. takkan straight 7 hari nk msk sup sayur je kan mau kembang tekak kitorg ni ha. so blk keje singgah kuchai lama tapau kfc


oooo.. disebabkan byr terlebih rm1.15 dpt jam finky ni (rm21.15 sbnrnya)


hana dh sbk tanya "ibu.. ni jam sapa ni?"


p/s : tak kisah la org kata afne pemalas. afne bangga jaga 2 anak kecik sorg2, curi2 masa pam susu, ngemas rmh sambil msk even simple dishes tp happy tgk anak2 mkn penuh berselera, lyn diorg dr celik mata kecoh 1 rmh seawal jam 6 pg & rmh sunyi cuma bila time diorg tido mlm sampai kdg2 nk korek hidung sendiri pn tak sempat... hahahhaaaa amik ko!


14 comments :

lia said...

ko marah ni... sabar.... ;p

errr kalau inu2 rajin, sampai tua la anak kita lak jadi pemalas sbb x tolong kita langsung.... so nak ibu ke nak anak yg malas?

aku pilih... sukati aku la, anak aku, diri aku, ko pedulik haper...

errr org yg sound ko tu, ko x sekeh2 kepala dia ker?

~ana~ said...

afne, x kisah la pemalas mcm unta ka, mcm lipas ka...janji kita bahagia..hah3x...

Nieza Ishak said...

kah kah kah ..
korek idung selalu lam kereta jerk sempat .... hahahaha

biasa la afne ...
kalo 'tak MALAS' .. takde la keluar 2 yang cukup makan serba serbi ...hihihi

Afne said...

lia, aku tak mrh tp geram je haha. klu aku kenal sapa, bkn takat sekeh tp aku tunjal sekali kepalanya muahahahaa. bdk2 company aku dh aim somebody cuma tinggal nk pastikan je btl ke tak orgnya. mamat ni ada akaun fb tp tak reveal siapa sebenarnya dia & suka komen status2 org dgn ayat menyakitkan hati. takpe, 1 hari dia kena jugak.

Afne said...

ana, unta pn unta la.. lipas busuk takmo la haha

::Mamalyna:: said...

afne, ijan perasan komen tue... dlaam ati terdetik, tergamak cakap camtu...
sabar banyak2 yer... malas2 afne pun, anak2 tak penah kebulur kan..

midiaida said...

sabo pot..aku ingat aku..tp rasenye x de komen camtuh..heheh..x pe laa pot..diorg nei pandai ckp jek..tp kite sendiri jek yg rase..jgn pedulik pe org kate k..smile alwiz..;D

Afne said...

nieza, takde sapa yg sempurna. mungkin gak la bini dia perfect zahir batin.

dlm kereta ken fokus memandu tak blh fikir korek hidung wakakakaaa

Sricahaya said...

pedulikan org itu..dia jeles agaknya..anak dia tak tlg dia..hehe

Afne said...

ejan, tak kisah le dia tu. mmg peel suka nyakitkan hati org.

Afne said...

dot, klu aku btl2 pemalas pn ko tak gamak kan nk kata aku mcm tu.. cube tgk dia buat keje rmh rajin sgt tahap gaban ke apa hahaha

Afne said...

sri, dia jeles la tu wakakakaa

mama_umar_maryam said...

1. klu dh jmpe komenter yg bongok tu korg sound je rmi2.huh! sukehati je nk tulis cmtu..

akukan afne,even umar nk ikut atok die kuar pon aku cam xkasik,hahaha,kejam x?tp kdg aku kasik jugak..

Afne said...

zet, kita tunggu masa dia. dh ramai cari dia skrg ni.

hana klu ikut atok pegi kedai kompom dia pow air kotak/vitagen ngan jajan. klu blk kg sure mak tanya nk tinggal kt kg. aku pn serba salah sbb mak aku dh sunyi sejak neesa tinggal dgn ayahnya. tp tkt nnti aku yg nagis mlm2 cari hana hahaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...