Saturday, November 13, 2010

Mari Memberus Gigi

sblm ni afne bersihkn 6 btg gigi haziq (3 atas & 3 bwh - semuanya bhgian depan) gunakan napkin lembab je. selalu lah juga haziq gigit jari ibu sbb tak selesa agaknya dia fikir ehh apa ibu ni korek2 mulut haziq?

fyi, skrg ni haziq dlm phase nk buat-mkn-mnm-main-mcm kakak. nmpk kakak mkn, haziq pn mintak. nmpk kakak mnm, haziq pn nk. nmpk kakak main, haziq pn join. nmpk kakak menyusu (botol), haziq pn tunjuk2 bottle kt drying rack. bg air msk dlm bottle diam le dia. kt rmh semua susu cap gantung yea.

berbalik kpd tajuk entry. sejak akhir2 ni haziq suka rebut berus gigi hana (time diorg mandi sama2) pastu pusing2 berus gigi dlm mulut dia hehe. maklum le apa kakak buat dia pn nk ikut sama. bgs juga sbb dia dh mula tunjukkn minat memberus gigi.

 adil le kan sorg 1 dpt berus gigi baru

hana punya step 2 utk 3-5 thn & haziq punya step 1 utk 0-2 thn. jom tgk aksi2 diorg berus gigi. berus gigi hana tu afne letak ubat gigi mu'min junior (slmt jika tertelan). haziq punya tak letak ubat gigi sbb nk bg dia kenal2 dulu dgn berus gigi.

adik, jom belajar cara2 memberus gigi

mula2 gosok bhgian depan ni atas-bwh-atas-bwh

pastu gosok bhgian tepi+dalam+belakang kana & kiri

oohh.. adik kena belajar satu satu ni..






masa utk mandi!





selain main2 kt playgorund, waktu mandi le yg plg menyeronokkn bg diorg. seronok le.. main air, main sabun. kena la monitor sbb licin bahaya kan. klu nk ikutkn kak hana, mau hbs sabun j&j top to toe dia asik tekan2 sbb nk lumurkn kt bdn adiknya. selalunya masa2 mcm ni le nk dgr ayah & anak2 mcm nk berperang dlm bilik air hahahahaa


10 comments :

Sricahaya said...

cute jerk haziq berus gigi..

kalau umairah mandi ngan adiknya jadi riuh...terpekik2 suka..

HudaBanny said...

ala sweetnya....
hana jaga betol adik dia ye.....

midiaida said...

ishhh kpot nei..banyak sensed tuh..cian hana n haziq..heheh..

shiemz said...

hahaha...kelakar kan... adik badik mandi gitu... sensor la hana n haziq... hadzeq xde la berebut lagik... nanti besar berebut la tuh... hahah...

mama_umar_maryam said...

hahahaha,kiut2! aku suke n3 nih,hahahahah

Afne said...

sri, bg haziq chance merasa berus gigi hehe. tgk dia asik rebut kakak punya je kan..

Afne said...

ude, ada time2 nya juga dia buat kasar tp most of the time mmg mcm kwn baik hehe

Afne said...

dot, kan aku dh cover mana2 yg censored tu kihkihkih

Afne said...

shiem, pening gak aku melayan bila mandi serentak. klu hana sbk nk mandi haziq pn meluru sama. klu aku tutup pintu mau dia meraung mcm org kena belasah kt luar pintu toilet.

Afne said...

zet, aku plg suka gambo hana & ngan haziq sama2 gosok gigi tu ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...