Wednesday, December 15, 2010

Simple Yet Healthy

afne ni kdg2 dtg angin rajin msk.. maka msk le nasi/lauk pauk. klu angin mls dtg.. maka sediakan le pape yg cpt, mudah & sedap di mkn. yg penting anak2 suka mkn. klu ribut mls yg dtg.. kompom tapau le jwb nya hehe

kt rmh ni kena sediakan apa2 utk dikudap tak kira la nugget/fries/roti/biskut/buah. hana mmg suka mkn roti sapu kaya, tu yg stok roti gardenia sentiasa ada je kt rmh. jom kita mkn cheesy sandwich ;)


CHEESY SANDWICH

bahan2 :
bbrp kpg roti (any brand will do)
butter
slice cheese (any brand will do)

cara2nya :
sapukan butter pd semua permukaan roti
letak sekeping chesee di antara 2 kpg roti
potong suka hati
letak atas kuali leper dgn api kecik - terbalikkan roti to the other side bila dh garing

sng kan? mkn pns2.. meleleh cair cheese tu. sedap! bkn je sng nk msk tp berkhasiat ada karbohidrat (roti) & kalsium (cheese & butter).

customer tetap cafe olok2 saya!

idea buat cheesy sandwich utk anak (suka2 hati bubuh nama ekk?) tiru iklan slice cheese brand apa ntah (dh tak igt) kt tv.


6 comments :

Lelaki Ini said...

besh2!
nak skit!

eLYies said...

afne..nasib baik la tak leleh cheese tu..kalo tak..mau tergugat posa yies pagi ni..wakakkaka

SyaNa said...

sedap nye
nnt nak try la
cheese tu sure leleh je kan

Afne said...

hi Lelaki Ini. TQ sudi singgah sini. nak? buat le sonang jo hehe

Afne said...

yies, masa msk tu leleh2 gak atas kuali. bila dh sejuk dia tepu blk.

Afne said...

syana, mmg sedap blh mkn sampai muak hehe. next time nk buat mini pizza guna slice bread gardenia jugak. dh lama tak buat. mcm aku bgtau kt atas tu masa msk mmg leleh2 la cheese tu tp bila dh sejuk dia jd tepu semula :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...