Tuesday, January 18, 2011

DOA SEBELUM MAKAN

ni tukang baca doa sebelum & selepas mkn. jgn sesapa berani sentuh nasi sebelum dia complete baca dlm 3 bahasa. mau kena sound hahahahaaa abaikan tmpt berkubang kitorg kt belakang tu. bersepah ok! masa nk baca doa ni siap gaduh dgn ayah sbb hana sbk nk matikan tv takmo pape ganggu dia baca doa. aduhai hana...


video


alhamdulillah, setakat ni hana dh blh baca doa mkn (sebelum & selepas), doa belajar, doa tido & bbrp lg. ok la kan bdk umur 3 thn lbh (bln 9 ni hana genap 4 thn) dh blh baca bbrp potong doa. ibu bangga sgt dgn hana. nnti rajin2 ajar adik baca sama ok?!


10 comments :

ibudhani said...

bagus nye hana!!!! afne, awak yg ajar ke? hana p anta taska mane...sy tgh sevey taska nk anta dani bile umo 3thn...dani pn nk pandai mcm kakak hana!!!

Afne said...

ibu dhani, sbnrnya hana byk blaja kt taska. ptg2 sblm blk tu diorg ada kelas iqra'. ibu kt rmh guide je hehe

midiaida said...

ala x dpt bkak video tuh kat opis nei..nanti kat uma aku tgk he..hihihi..;D

Afne said...

dot, sila tgk jgn segan2 hehe

ibudhani said...

afne anta hana taska mana?

Afne said...

afne hntr kt Taska Sinar Jati. kt bwh rmh. afne tinggal kt desa petaling.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

good girl .. clever ;-)

Afne said...

tq auntie diana :)

ibudhani said...

oooo dkt dgn umah.. bgs la taska tu kan! tgh sevey2 ni afne... kalo afne tau taska bgs kat area gombak roger2 ye sy..

neway tq!!

Afne said...

ibu dhani, survey la taska yg dkt dgn rmh/office. sng & memudahkan kita. ada sesetengah taska tu cuma jaga+mandikan+bg anak2 mkn. kwn afne dpt taska mcm ni. alhamdulillah, taska hana ada timing & schedule utk mandi+mkn+blaja+tgk tv+kelas iqra'. kdg2 diorg art work buat kad sempena mother's day atau father's day.

klu ibu dhani blh cari taska mcm ni bgs juga. yelah, kita ni kdg2 takde masa nk ajar anak2 blaja abc/123/mengaji ye tak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...