Tuesday, January 25, 2011

MANDI MANDA @ AIR TERJUN GUNUNG LEDANG, TANGKAK

kitorg gerak dr rmh dlm kul 8-9 pg. mak sediakan mcm2 mknn utk bekalan.. ada mee goreng, nugget, fries, kacang kuda rebus & air. sampai di gunung ledang resort lbh kurg jam 10.15 pg tp dh ramai org.

jalan masuk




jenuh juga cari port yg sesuai

afne, mak & double H

haziq asik kena buli kak hana soh posing

ada pn gmbr bdk2 ni atok & maktok

demi cucu, tiup pelampung pn sanggup

klu korg nk tau, kt situ bykkkkkkkkkkkk sgt ikan. dh tu mcm mesra je dgn sesapa yg masukkan kaki ke dlm air. ikan2 tu dtg mengerumun kt celah2 kaki. abah kata mcm ikan tu dtg gigit2 kaki mkn daki hehe




air tu nmpk mcm cetek tp sdg elok la utk mandi manda. ucu la org yg plg happy sbb atok & maktok dh kotakan janji. 

masa ni abah nk bg haziq try masuk pelampung.. dia punya melalak kemain kuat lg! last2 atok letak haziq kt tepi je..

suka sgt tgk mak gembira dlm gmbr ni. sejak arwah ida meninggal 05/08/2010, mmg ssh nk tgk mak bergelak ketawa mcm ni. sejak arwah takde bdn mak makin susut, ramai tegur mak dh kurus.

manja btl hana ni

afne tak mandi pn sbb keadaan tak mengizinkn hehe.. saja ikut jumba jumbi dgn family. rasanya dh lama kitorg tak piknik/mandi manda mcm ni. eddy tak dpt ikut sbb ada keje yg perlu diuruskan.



abah msh sbk dgn ikan2. klu perhati btl2 blh nmpk ikan yg bsr tapak tgn pn ada.




masa ni bdk ber2 tu dh tertido kepenatan atas tikar. yg lelain gi berendam main air. tgh ddk2 sambil mkn dtg seekor rama2 hinggap dkt bekas mknn.


lps masing2 puas bermandi manda & mkn, kitorg gerak balik. singgah sekejap di pekan sagil/tangkak tgk kedai kain. sampai je tol trs gi yong peng. rugi klu dh sampai yong peng tak beli cendol & abc yg power depan econsave tu.


8 comments :

~ana~ said...

best nya mandi manda..mesti sejuk je air tu kan...

Afne said...

ana, ni mandi manda sblm thn baru (yg afne buat GA tu). best la sejuk je kan mandi tmpt2 mcm ni. tp afne dpt rendam kaki je huhu

Shareena Haron said...

bestnyer mandi camtu ..ader gak plan nak bwk sofea sure dia suka...
hana gan haziq mesti suka sgt kan ...yerlah siap atuk gan maktok ader sekali tu ..

Afne said...

sha, yg bestnya apa tau... dpt spent masa dgn family, seronok2, mandi manda..

bawa le sofea mandi manda. hana ngan haziq mula2 takut gak skrg berani2 takut hahaha

win@momyShaneQeisha said...

mmg best bersantai with family tersayang.cantik sangat view kat air terjun gunung ledang tu.saya tak pernah pergi la.tempat puteri gunung ledang ni ka?
*jernih sangat air kat situ..

jaja said...

syoknye mandi kat tangkak..lama da tak pi sana..almost berbelas tahun la...
eh, betul ke ada cendol power depan econsave yong peng? harus cuba klu lalu yong peng nih.

Afne said...

win, ni la air terjun gunung ledang yg terkenal dgn cerita puteri gunung ledang. port yg afne mandi manda tu kira bhgian bwh walaupun jenuh cari tmpt. ada bhgian atas kolam larangan takde sapa dibenarkan mandi kt situ. air kt situ mmg bersih jernih.

Afne said...

ja, takkan afne nk tipu hehe. kedai india tepi jln tp dh lama gila meniaga mmg terkenal kt yp. dulu btl2 sblh bus stop seberang jln econsave skrg ni dh beralih skit ke bhgian blkg bus stop tu. nnti klu gi yp cari la. mmg sedap cendol dia.

ja asal yp ke??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...