Friday, January 21, 2011

PIKNIK @ SUNGAI CONGKAK, HULU LANGAT

igt kn cuti hari thaipusam nk rileks (read rileks as buat keje membasuh+mengemas) je kt rmh. punya la semangat bgn awal pg mcm nk gi keje juga sbb dh set dlm otak mcm2 nk kena buat. tetiba je org tu beria2 ajak berpiknik & mandi manda. aiyyooo.. dgn tak prepare apa2 ni?! klu tak, blh la msk bekal atau sediakan mknn apa yg patut. lps hbs membasuh baju, trs kemas beg sumbat baju+brg+floater. plan asalnya eddy nk godak sawah jaring ikan kt area selangor sana tp member dia bgtau skrg bkn musim yg sesuai. so konvoi 2 kereta ke sungai congkak.

sampai ke sungai congkak park & resort dh hampir tengahari. bayaran masuk RM2/kereta & RM1/org dewasa. kanak2 free je. tmpt mandi cetek sesuai utk bdk2 bersuka ria. org2 dewasa mcm kitorg ni ok la takat nk rendam kaki bg daki2 tu tanggal hahahaaa


dpt je port yg sesuai trs psg khemah & set kan brg2 memasak. kaum ibu cuma goyang kaki jaga anak sbb tugas memasak dilakukan 100% oleh kaum bapa hehe..


anak2 dh lpr ni mkn roti dulu la..

  br nk hidupkn bara utk bakar ikan


 bdk2 ni dh lapar mkn udang & ayam goreng dulu

 isshhh lambatnya nk msk.. dh lpr ni!

korg tgk la bdk ber2 tu.. maklum le ibu ayah diorg takde khemah tu yg kemain jakun keluar masuk siap main sorok2 dlm tu..



last but not least.. 3 of us. br perasan takde gmbr eddy masa gi piknik ni.


gmbr mandi manda tak snap pn. mls la nk pegang hp, dgn pegang anak, main air lg. seronok la double H dlm masa sebulan ni dh 3 tmpt korg gi mandi manda yea.  


6 comments :

~ana~ said...

best nya g piknik...bkn main lg happy hana dgn haziq...:)

midiaida said...

wahhh..musim sejuk masuk air tejun pot..hihihi..x gigil ke masuk air tuh???..hahah..

Afne said...

ana, sesekali piknik tepi sungai. siap ada chef lg haha

Afne said...

dot, sejuk mmg sejuk air sungai tp cuti thaipusam tu sehari suntuk panas.

puan nina said...

seronok ble tgk anak seronok =)

jemput join ga sy http://puannina.blogspot.com/2011/01/my-birthday-giveaway.html

Afne said...

puan nina, mmg seronok. tq, nnti ada masa afne join k :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...