Friday, February 11, 2011

SEDIH, SEBAK & RINDU!

kul 8.30 mlm td call mak. hari ni kan hari lahir neesa yg pertama.  rupa2nya dr mlm smlm mak dh sms ucap birthday kt neesa. mak kata walau berjauhan tp dekat di hati. lps tu kan.. tetiba masing2 menangis sampai tak blh nk keluarkan kata2. sedih sgt. sebak sgt. rindu sgt pd arwah ida & neesa!

kebetulan pulak dpt sms dr adik ipar masa tu. lg berderai airmata bila dia pn menangis sbb rindukan arwah ida & katanya lg klu arwah ida msh ada tentunya ida org yg plg excited tp tak sangka pula tak dpt sambut sama2.

mak mesti tak sbr2 nk tunggu hari selasa ni sbb neesa nk dtg tido di kg. harap2 jadi la kan. klu jarak dr kl ke pt yaani cuma amik masa setakat sejam, mlm ni juga maklong blk ke kg. lg pun br blk dr kg hari ahad yg lps. maklong tak dpt la jumpa neesa huhu.. nnti soh makde atau ucu snap gmbr neesa byk2 buat maklong lepas rindu k?!

mlm smlm lps baca yasin terhambur airmata. ntah la masa tu mcm2 yg bermain di fikiran. lps nangis br rasa puas :D


12 comments :

nurulazham said...

kita turut merasa kesedihannya...
al-fatihah buat arwah Ida....
smg neesa sentiasa diberi ingatan tntg ibunya...

mama_umar_maryam said...

lepaskan tangisan rindu tu afne..xper..insyaAllah yassin & fatihah yg afne & family sedekahkan smpi kt arwah..utk neesa,happy 1st bday dear

Huda~Banny said...

untung neesa masih ramai yg sayangkan dia......arwah mesti gembira di sana sebab dia meninggalkan neesa dikelilingi org yg terlalu sayangkan dia & neesa....alfatihah...

DIDOT said...

sedihnye aku bc entry nei pot..sbr la ek..biase laa..mmg susah nak lupe org yg kite syg..lg2 die tinggalkan kenangan wat kite..;(

Afne said...

bai, akak pn harap mcm tu.

Afne said...

zet, kdg2 nangis pn bgs utk release kn yg terpendam sbb aku dh tak mampu nk bendung. aku cuba thn sedaya mungkin but i guess ini dh sampai the limitation kot. thanks!

Afne said...

uda, kan bgs klu kitorg dpt selalu jumpa dia tp..

Afne said...

tq dot. tak mungkin aku lupakan diorg sampai akhir hayat aku.

watyz said...

salam afne...lama nk komen tp x berjaya..ekceli nk ucap hepi besday to neesa, semoga jadi anak yg baik n soleh...n al-fatihah wat arwah ida...semoga roh nya dicucuri rahmat dan ditempat kan bersama org2 yg beriman...amin...

Afne said...

watyz, lama tak dgr kbr. btw, tqvm. tak berjaya komen? blog afne ke yg prob? afne mmg selalu moderate komen.

ayda basrudin said...

erm..sabr la kpot...smua yg berlaku pasti ade hikmah nye..semoga arwah ida damai di sana..yg pasti tntu dia gembira bile tau rmai yg sayang n mendoakan kesejahteraan neesa..

Afne said...

tq ayda. aku pn berharap mcm tu juga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...