Tuesday, March 1, 2011

BLACKOUT!!!

tgh sedap2 lyn fb tetiba... blackout!!!

terbantut keghairan waktu rehat. yelah, lunch hour = waktu mkn+waktu rehat+lyn fb+lyn blog. bergelapan & kepanasan la memasing. itu tak termasuk yg terperangkap dlm lif (sbb bunyi bising loceng).

 gmbr blur dlm gelap even dh guna flash

 harapkn cahaya dr tingkap

memasing tunggu pengesahan HR dgn harapan tinggi berbunga2 supaya dpt blk awal. weehhh.. apa mau bikin gelap2? mengemas? filing? isshh.. nk korek hidung pn mcm nmpk tak nmpk tau tak?! tunggu punya tunggu.. semua jd hampa sbb highest level tak bg blk awal! klu pns sila bukak tingkap & dibenarkan bersantai mnm2 kt foodcourt.

dlm keadaan bergelap menahan kepanasan & hati yg kecewa, ada pula hamba Allah yg sudi belanja mkn & mnm.

5.30 ptg br keluar office. nsb baik lokong menunggu dgn penuh sbr tanpa mrh2. org tu dh dtg jam 3.30 ptg tp sbb bos tak bg blk terpaksa la dia round2 mana patut.


6 comments :

SHAFIDA said...

assalam...memang panas lah kan kalau blackout gitu.....

tapi org kata elektrik xder bole tahan lagi , janagn xder air..tapi kalau dah kepanasan, sume kerja xlehnk buat..hihihi

Afne said...

fuhhh.. nsb baik hari ni dh ada elektrik. dgr kata tnb baiki kerosakan waktu mlm. diorg sendiri tak berani nk dkt dgn kabel tgh panas2.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

laa.. tetiba balacout .. dorg takut kalau bg staff balik awal tetiba ada letrik balik .. heh..heh.. rugiii ... sabojelah

Afne said...

diana, diorg tak bg blk awal bkn sbb takut ada elektrik blk tp tkt klu ada apa2 terjadi kt kita dlm office hour kang nk claim socso bagai (as apa yg wakil HR bgtau).

eira said...

ehh..kt cni pon blackout..p kjap sgt..xsmpai 1 mnit..p kacau je duk blogging...

Afne said...

sekejap je takpe. ni dh tau sampai kul 5 ptg tp soh kitiorg stay sampai 5.30. adoooiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...