Thursday, March 17, 2011

TOMMEE TIPPEE : CLOSER TO NATURE PP 9oz TINTED

rentetan dr entry ini, smlm blk keje trs zoom ke mybbstore kuchai lama (ada branch di kelana jaya). rasa org lain drive kereta lmbt semacam je sbb afne nk kejar masa takut tak sempat sampai dh tutup. masuk je kedai baby tu dh rambang mata hahahaa! cpt2 igt blk niat asal dtg ke situ sbb nk beli botol susu utk hana, igt tu!

mula2 pening juga nk memilih yg mana...
  1. avent - teats avent keras skit
  2. MAM - warna botol menarik tp teats MAM jns leper plak
  3. tomme tippee - bentuk botol menarik tp warna putih plain gitu je
  4. evenflo - yg ni serious menarik siap ada cartoon monkey bagai tp cuma ada botol 4oz je :(
last2, afne amik tommee tippee tinted :)

 nmpk tak kt kotak tu 0m+ meaning teats dlm tu sesuai utk newborn so beli sekali teats utk fast flow.
 
 finky bergaya berbunga2

kira ok la masih dlm bajet 1 botol jatuh harga RM17.45 tp idak le nk beli tiap2 bln kan. bentuk teats tommee tippee ala2 teats brand the first year:breastflow which is similar dgn bentuk breast kita.


pamplet dr mybbstore - kebanyakannya support breastfeeding

mcmn penerimaan hana? menitik juga airmata hana yg bergenang bila ibu bgtau lps ni dh tak blh pakai botol pooh lg sbb tak elok utk kesihatan. botol2 tu ibu kena buang. mula2 tu hana mcm tak brp suka. ibu buat la ayat2 menarik puji botol cantik la, ada star la, ada flower la, hana bdk yg pandai la, dgr kata ibu ayah la, lps tu... hana ok dh :)

more info psl product tommee tippee sila klik sini.

p/s : dr ptg sampai ke mlm dok ber'sms' dgn aty/watyzhar pcm psl botol susu. tak sempat nk terjah jj walhal midvel sepelaung je dr office. ptg2 situ jln jam dgn nk masuk cari parking lg. takpe la, ada rezeki next time blh tgk2 kt jj.


8 comments :

~ana~ said...

ana biasa kalau nak cr botol susu, pergi ke mothercare..tp x pernah ternmpak plak yg tinted ni..hr tu zety ada bgtau, ada tinted pinky2 tp xkan ajmal dgn aqil nak pakai pinky2 kot..hah3x...ada nmpak kat mag. tinted biru tp x terperasan plak kat kedai...

ana kalau pergi mybbstore kuchai lama tu biasa beli plastik susu je..jarang2 la nak tgk botol2 susu...tp cantik la TT tinted ni kan...:)

Afne said...

ana, mmg cun soft pink hehe. afne dh blk rmh baru perasan kt kotak ada gmbr tinted biru tp kt sana tak perasan sbb jns tinted ni diorg tak letak sample/display. harga avent pn lbh kurg sama less 20% mcm jj tp aty kata mybbstore lg murah.

afne dh lama tak ke mybbstore. rasanya dulu beli techni ice sheet & plastik susu.

lia said...

Botol susu yg amsyar pakai dulu... Mom little one, mmg free bpa, legaaa g pon mai sekali dgn breastpump, jimat pon jimat...

Not even botoi susu sbnr nyer, botol air @ umah kita pon x ley pakai yg no.7 n yg material clear sbb x elok...

Afne said...

sama la ngan haziq guna mom's precoius/mom's little one.

lia, sejak keluar berita psl botol susu bpa free ni aku tiap kali tgk brg plastik mesti check bhgian bwh nya hahaha

SyaNa said...

cute la plak kaler pink gitu
best la afne bleh pegi walk in mybbstore tu
aku takat beli online jek :(
xpuas rasa

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

comeinyer kaler dia ... nanti nak carik gak ler ... tp 4oz jer ada yer afne ... nak carik botol 9oz

Afne said...

syana, masa kt rmh aku belek2 kotak rupanya ada tinted biru tp aku tak perasan sbb diorg tak letak sample/display yg tinted mcm yg lain2.

Afne said...

diana, yg afne beli tu 9oz la. klu 4 oz lg comel botol dia. nmpk 9oz mcm kecik sbb dia gemuk (wide neck). yg 4oz afne bgtau tu brand evenflo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...