Monday, April 18, 2011

CERITERA HUJUNG MINGGU

hujung mggu kami 3 beranak tak ke mana2.. bgn tido-mandi-masak-makan-main-belajar. lg pn ayah double H bz tak dpt blk sbb kerja2 dgn TNB dh bermula.

alhamdulillah, anak2 sbk dgn aktiviti memasing so si ibu dpt la memasak dgn aman :) gaduh2 rebut brg tu biasa lah. kejap2 sorg nangis, kejap2 dua2 mengekek mcm best friend tu biasa lah. kasi gegar rmh dgn jerit pekik ibu tu biasa lah. dh tak tau apa yg luar biasa ekekekkkk...

 adik lg semangat dr kakak

 
 lauk lunch hari sabtu (msk lbh utk dinner sekali lorr)

afne klu msk mmg simple2 je sekali utk anak2 mkn. kang msk gulai, lemak cili api, asam pedas.. sapa plak nk menghabiskan takat mulut afne sorg.
kesian kakak mkn takde brokoli (sayur fav hana). esok2 ibu beli k?

haziq suka mkn carrot.. dh hbs dia pilih br nk mkn nasi & ikan

 lps mkn br dpt upah mnm ribena sorg sebotol

 nk tunjuk kasih syg la tu :)

hari ahad tak buat apa sgt.. sediakan breakfast, basuh baju & msk sup ayam+cendawan+carrot+cauliflower utk lunch cum dinner. sng keje mls sbnrnya hehe..

 mkn dgn nasi pns nyam.. nyam..

 hana takmo mkn nasi, pilih sayur mayur je pastu mengadap lg semangkuk

haziq pilih carrot (mcm biasa lah). nasi nk mkn dgn kuah banjir

tp tu lah kan.. ddk rmh ni mulut asyik nk mengunyah saja. mcm tak reti kenyang hahahaaa. korg mesti jln2 on weekend kan?


12 comments :

tie gadies said...

hana nak mkn pun still ngendong patung die..heee...so cute

Afne said...

even patung tu dh bulu2, pernah koyak pastu xbabysitter tlg jahitkan, dh buruk rupa... tetap dia syg hehe

~ana~ said...

afne, ana pun duk rumah je..en suami keje...ptg sabtu bw diaorg g playground kat bndr tasik permaisuri sbb yg kat rumah basah. semalam bw g playground bawah je. ingat afne ada.

mama_umar_maryam said...

manade jln2 weken lepas, kan aku tepek gambo sambal petai meroyan,hahahaha,bagus budak2 ni mkn sayor sumer,hana same dgn umar suke brokoli

DIDOT said...

heheh..weekend aku biase laa pot..kalau x de pape..kitorg ronda2 kl..abiskan minyak kete..hahah..;))

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

bagus ler dorg dua ni suka mkn sayur ... kena ajar train dr awl.. kalau dah dok kt rumah mmg penuh aktiviti mkn jer kan afne ;-)

Afne said...

ana, mmg tak nyempat nk keluar sabtu ahad. insyaallah, klu ada rezeki kita jumpa k ;)

Afne said...

zet, ko saja kan nk kasi meroyan igt sambal petai ko yg buat aku ngences tu!

Afne said...

dot, ko blh la. aku klu bawa bdk2 ni jln mau tido je diorg dlm kereta hehe

Afne said...

diana, kdg ada masa gak tak nak mkn tp klu masak brokoli, cauliflower, carrot, bayam.. insyaallah diorg mkn :)

~ Mr Ej ~ said...

best ada anak?...Mr ej bujang ag...hehehehe...i follow u

Afne said...

hi mr ej, tq 4 following. seronok ada anak tau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...