Monday, May 30, 2011

DATING BER4 DI HUJUNG MINGGU


ok, plan awal nk dating berdua2an mcm ini. dh buat reservation kt 1 utama utk movie pirates of the carribean. tp.. bgn pg sabtu mcm tak sampai hati nk hntr diorg ke taska. so tengahari tu trs ke midvel dgn harapan dpt beli tiket utk movie kungfu panda 2. pergghhh.. punya la pnjg org beratur nk beli tiket. utk tayangan kul 1 ptg & 3 ptg dh fully booked. eddy ajak mkn dulu...

 isshhh.. ssh btl nk suruh haziq ddk diam2

 tgk tu.. sedaya upaya cuba melepaskan diri hehe

gmbr anak dara sorg2 mesti ada

dh lama tak pekena tomyam putih rak thai. kali ni kitorg order set je sng. ada siakap (tak igt nama tp siakap digoreng then dicurah kuah masam2 & ditabur kekacang tumbuk), tomyam putih (udang & cendawan), kangkung goreng, kari ayam (warna hijau & sedap tp masa snap gmbr blm sampai lg), 2 nasi putih, air serai & air teh cina. kemudian tambah dessert longan+cincau.


lps mkn gi terjah tgv 1 utama. adoooiii... rupa2nya tutup sementara utk renovation (byk tmpt/kedai lain tutup sementara termasuklah jusco). gi gsc pn org beratur pnjg. sblm tu tanya dulu kt tepi kaunter katanya tiket tayangan kungfu panda 2 cuma ada jam 9 mlm! (sbb tayangan siang dh fully booked jugak).

otw blk ke rmh singgah mbo spark desa petaling... tayangan kungfu panda 2 yg available dlm bahasa cina aje! aduhai... takde rezeki lah tgk wayang hari tu. blk je rmh eddy soh check online utk tayangan hari ahad. mls nk buat online reservation (sbb tkt tinggal seat dpn2 je) so trs buat e-payment sng cerita.


pg2 breakfast cekodok pisang hbs 2 pinggan. settle kan dulu mengemas apa yg patut then bersiap2 ke berjaya time square. sampai2 je trs tuju kfc. perut msh kenyang lg tp belikan snack plate utk anak2 & 6 pcs kfc egg tart. 1st time merasa egg tart ni tp seriously mmg sedap (ada baca komen blogger egg tart ni tgk kfc branch jugak ada yg sedap ada yg kureng).

lps mkn gi collect ticket dulu. tgk jam msh ada lg sejam nk masuk cinema so pusing2 & lyn coolblog. our fav sejak dulu.. pearl milk tea :)

 sedap ekk haziq?

 pantang ibu tala hp nk amik gmbr.. trs ceria hahaaa

 ni hana yg snap

 meleleh anak bujang - air liur ke air coolblog ni?

 hana lg

 buah hati saya.. ke buah2 hati saya?

sshnya nk amik gmbr dgn haziq

kungfu panda 2 start @ 1.50 ptg. fyi, this is our 1st time ever tgk wayang ber4. komen? seronok walaupun kdg2 tu agak mengerikan bila hana ckp kuat2-ikut suka hati dia-dgn selamba hahahaaa. tp kira ok lah sbb ramai parents yg bawa anak sebaya hana juga masa tu so dgr suara bdk2 kira normal lah kan. haziq? mula2 nk ddk dgn ayah.. terkebil2 tgk skrin bsr. pastu dh gelap gulita nk ddk dgn ibu plak. diam je mungkin khusyuk tgk panda gemuk tu.. lama2 mengantuk (mmg timing tido waktu tengahari) dpt nenen trs zzzzz. cerita tinggal brp minit nk hbs br dia bgn sambung tgk panda. tp kan korg.. cerita ni mmg best lah wehhh tak rugi tgk. kelakar tak igt.

jarang2 pegi time square tp kan mmg blh juling naik mata tgk kedai sana sale, kedai sini sale. last2 tersangkut kt benda ni..

warna hitam juga jd pujaan

otw blk singgah ke kedai daging kawah pantai dalam tapau nasi & lauk sbb masing2 dh kelaparan. mlm  plak lyn dvd kongsi.

  komen? mmm... so-so je lah. ada unsur lawak+ganas.

tq to eddy yg sbr melayan anak2 & ibu kpd anak2nya. pg2 td slps subuh dh gerak blk johor. mula2 nk bawa hana sekali buat teman maktok kt kg tp si ibu takut mlm2 kang nangis rindu kwn borak-kwn gaduh-kwn segala kwn dia tu.


8 comments :

shiemz said...

wah..skali skala ayah balik, mang sakan berjalan yek.. best la hana ngan haziq..lepaslah rindu ngan ayahnyaa....

citer kongsi aku suker gak layan... mang ade unsur ganas n jenaka... hehee.... nibong tebel..... hahaha

iduraz said...

sonoknyer jenjalan ngan anak2 yerk..penat memang penat tp bahagia!

fidah said...

sronok jln2 kn?. Teringin gak nk tgk wyg ber-4. Tp takut bila gelap je, anak2 ajak kuar huhu. Nnt bleh try la :)

tie gadies said...

happy fmly dear...
nmpk bahagia sgt..hee

Afne said...

shiemz, sesekali blh la. dh 2 mggu tak jumpa bg lah anak2 seronok kan.

Afne said...

iduraz, btl3 :D

Afne said...

tie, semua family dlm dunia nk bahagia di dunia & akhirat.

Afne said...

fidah, cuba lah mmg best! afne pn 1st time ni tp nsb baik anak2 behave je :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...