Monday, December 6, 2010

Dating Berduaan

konon2nya sempena 4th anniversary hari tu le ni hehe. mmg tak dirancang ok! jarang2 le kami nk keluar dating mcm ni. yelah, anak2 jumpa ayah diorg pn on weekend je. hana plak jns kuat cemburu klu nmpk kitorg ddk kt sofa cpt2 dtg menyelit kt tgh2.. katanya ini ayah hana! hahahaa. tp kali ni kasi chance le kt ibu & ayah keluar tgk movie & mkn2 ok?!

pg sabtu lps hntr anak2 ke taska trs zoom ke gsc midvalley megamall. punya la ramai org beratur beli tiket. plan nk tgk Harry Potter And The Deathly Hallows : Part 1 yg plg awal fully booked! same goes dgn The Chronicles Of Narnia : The Voyage Of The Dawn Treader. last2 beli tiket Ngangkung. tu je yg plg awal msh available.

settled bab tiket kitorg jln2 cari tmpt mkn.. last2 masuk Rak Thai (LG Floor Gardens Midvalley).

 penaja mkn & movie

 nmpk berisi ekk.. teknik kamera je tu hahahaa

air pudina + limau

mango ice (sedappp!)

nasi putih & tomyam clear chicken soup yg cukup masam+pedas! (highly recommended)

pineapple fried rice (blh thn sedap)

jemput mkn yea kwn2..

lps mkn, pusing2 jap then masuk tgk wayang. igt kan dh kenyang tp eddy beli set pop corn & air. mula2 tu igt mcm biasa2 je filem Ngangkung ni. kdg2 tgk iklan mmg nmpk best tp jln cerita kureng. komen saya? mmg best ok! sarat dgn unsur2 kelakar (gelak manjang kitorg dlm tu), seram, sedih & pengajaran (hujung2 cerita). doktor nk selamatkan janin dr digugurkn pn siap takut2kan patient dgn brg memasak yg tajam2. yg plg tak thn masa hantu rambut pnjg tu nk pegang kacang terkejut wan hahahhaaa. korg gi la tgk sendiri klu nk tau cerita penuh.

gi care4 beli brg2 keperluan mcm biasa. blk trs amik anak2. rindunyaaaaaaaaaa kt korg. selalunya klu keluar mesti ber4. eddy ckp kitorg patut kerap keluar ber2 mcm ni (romantika d'amour ye bang? hehe). last time dating tgk wayang masa bln 7 hari tu.

mlm tu dating dgn anak2 plak.. msk ler mkn kt rmh dh tak larat nk keluar lg.


jd le kan.. menu ketam msk lemak cili api, telo dadar mayonis & bening bayam (msk air). alhamdulillah, kenyang perut kami sekeluarga.


10 comments :

Sricahaya said...

sonokkan sesekali jalan berdua.. :) teringat zaman cintan cintun dulu..hehe

Nieza Ishak said...

time makan tentu ingat anak kan ???. Ktrg mmg rajin dating tp tue la .. bila makan jerk ingat anak2 ... hahahah ;)

Afne said...

sri, mmg seronok tp asik igt kt anak je huhu

Afne said...

nieza, klu ada bdk2 ber2 tu tentu kecoh time mkn. mangga ke mana, pudina ke mana haha

~ana~ said...

best kan keluar berdua nih..tp mesti tiap masa asyik duk teringat kat anak je...hu3x..

Afne said...

ana, tau takpe. tp kan bgs juga sesekali mcm ni. menambah kemesraan (bak kata eddy) gitu haaaa

eLYies said...

bestnya...huhuhu..aku tak pernah rasa cam gini..dalam mimpi je la..huhuhu

Afne said...

yies, kitorg dulu kaki wayang. lps deliver hana mmg takde jejak panggung. terpaksa tunggu dvd keluar.

sejak deliver haziq, ini kali ke 2 kitorg dating cenggini. sesekali tu ok la tp klu kerap sgt kesian plak kt bdk2 nk spend masa ngan ayah diorg dh le jumpa on weekend je kan.

::Mamalyna:: said...

first time tengok air tue.. banyak daunnyer...

Afne said...

ijan, tu air pudina. sedap! rasa cam air limau je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...