Monday, June 27, 2011

CUTI2 LANGKAWI : DAY 1

alhamdulillah, cuti2 ke langkawi 3 hari 2 mlm dh pn selesai. penat tp seronok ok! 3 hari 2 mlm tak cukup rasanya huhu..

kitorg gerak dr rmh lbh kurg jam 11 pg & sampai di lcct lbh kurg jam 12 tghari. sepanjang perjalanan anak2 tertido sbb mmg timing diorg tido waktu tengahari.


sampai je trs check in. mungkin sbb awal kitorg dpt hot seats. dh settled check in & dpt boarding pass, kitorg lunch nasi ayam di taste of asia. kemudiannya tunggu kt balai berlepas gate 11.




kitorg terpaksa tunggu sejam lbh utk next flight sbb masalah technical. mood masa tu bercampur baur dh sbb penat menunggu & nk mengawal anak2 yg aktif berlari ke sana sini. 

curi2 snap gmbr hehe.. security staff tak benarkan penumpang amik gmbr. masa ni tgh beratur sblm naik flight.



anak dara tgh menangis pn sbk amik gmbr hahahaaa. pastu dh tak snap apa2 gmbr sbb hp kena off. alhamdulillah, sejam lps tu sampai di bumi langkawi dgn cuaca hujan. masuk je balai ketibaan trs gi kaunter ejen pelancongan & sewa kereta plg depan sekali sbb kitorg mls nk survey kaunter2 lain. dpt kereta myvi se RM180+RM50 (deposit RM50 dipulangkan waktu pulangkan kereta) utk 3 hari 2 mlm. dh tak fikir mahal ke murah sbb masa tu dh fikir nk rilek2 atas katil hotel je hehe..



dr airport ke pekan kuah lbh kurg 15-20 mnt. afne booking apartment (1 bedroom) di bella vista hotel melalui website Last Minute Hotels by Latestays. RM134 utk 1 mlm, total utk 3 hari 2 mlm termasuk booking fee RM308.85. klu direct dgn hotel mmg tak dpt lah rege tu. tq deela tlg akak booking ;)






masuk2 je... kitorg tak expect lgsg dpt apartment 2 bedroom+1 & 2 toilets plus balkoni! sbb lps booking tu trs confirm dgn pihak hotel mmg dpt apartment 1 bedroom. klu cenggini gaya blh masuk 2-3 family. seronok lah double H main lari2 kejar2 mcm rmh sendiri. tp ibu dia je mengada buat2 seram nsb baik ada si dia yg blh dipeluk time buat2 takut hahahhaaa. interior design mmg very simple tp kitorg tak kisah lah as long as ada tmpt tido :)

  master bedroom


 2nd bedroom


  hall luas memanjang dr pintu masuk. tp view kt balkoni je tak brp best

 kitchenette

 hana dh melepek kepenatan

rehat2 sekejap pastu bersiap2 ke hj ismail group (HIG) utk shopping! sampai2 je tgk kedai dh nk tutup walhal br jam 8.40 mlm tp nsb baik staff situ bgtau bangunan utama HIG tutup jam 10 mlm. apa lg.. harus lah serbu ke sana. ralit pusing2 tgk brg2+cekelat sampai naik juling br perasan lg 15 mnt kedai nk tutup... cpt2 beratur kt kaunter kihkihkih. tp kan hari tu byk brg takde stok/pilihan. mangkuk 3 serangkai pn cuma ada 1-2 design je.  set sudu garfu yg org canang tebal berkualiti pn takde yg matching.

pusing2 cr tmpt mkn last2 masuk ke kompleks jeti (klu tak silap). mula2 tu bajet feeling romantik la nk ddk tepi laut tp memikirkan anak2 tentunya akan bergiat cergas dlm cahaya malap2 gitu so mkn bwh kanopi saja (still ada lilin romantik kan?!)



ada i kisah klu org kata i pakai tudung tak matching dgn baju dgn brooch kaler ijo kuning? tgk tu tgn haziq sbk nk tarik alas meja. last2 alas meja ke mana.. lilin romantik ke mana..

 hana dh penat tlg ibu shopping

 haziq ceria saja (perhatikan tgn dia dok tarik alas meja!)

tgk2 menu pastu eddy order ini..

 jus honeydew - eddy
sirap laici - hana
asamboi - afne (walaupun nmpk plain je tp terangkat beb)

 lala buluh, siakap nyonya, udang goreng kunyit & kailan ikan masin

serious mmg sedap la wehhh.. sepadan la dgn regenya kot. mmg puas hati. puas la hana meratah udang saiz tapak tgn.

sampai hotel je 3 beranak trs beradu. br lah blh snap gmbr tanpa gangguan hehe... hasil melebur duit RM25+.++ kt HIG..


esoknya kena bgn awal sbb byk destinasi utk dilawati :)


8 comments :

watyz said...

amboi...sakan no cuti2...

Nieza Ishak said...

waaaaaaaaaaa best best best ..
manyak soping tak???

lia said...

best nyer bercuti makan angin.....

Afne said...

aty, sesekali... lama dh plan nk pi br la ni dpt :)

Afne said...

nieza, pejam mata tgk duit hehe

Afne said...

lia, cuti mmg best sbb jauh dr keje jauh dr tekanan lain. tp dh sambung keje lorrr

mama_umar_maryam said...

eei heppynye aku!!! eheheh..nnt klu nk g langkawi aku refer kt sini ye..sbb aku klu g cuti2 mmg tau nk senang je,hahah

Afne said...

zet, aku suka langkawiiiiiiiiiiiiii. best oooo.. shopping! tgk view cantik2!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...