Monday, June 27, 2011

CUTI2 LANGKAWI : DAY 2 - LANGKAWI CABLE CAR & SKY-BRIDGE

masing2 kena bgn awal pg sbb byk tmpt nk kena terjah dlm list hehe... turun breakfast jam 8 pg. cntk view kt sini. sbnrnya si ibu dh tak sbr nk bawak anak2 mandi pool :)



lps breakfast trs menghala ke pantai kok utk ke langkawi cable car. otw ke sana gerimis (dlm hati berkata2 jgn lah sampai tak dpt naik cable car huhu..). alhamdulillah, sampai je sana cuaca baik sedang elok je.



sblm meneruskan perjalanan ke entrance cable car, beli topi dulu. korg tak nmpk haziq? anak bujang saya sdg di babywearing oleh abg kacak gagah saya hehe.. masa kt kl sblm bertolak ke lcct, eddy dh igtkan bawa ring sling.



fees utk dewasa RM30 & kanak2 RM20. so total kena byr RM80. klu dtg 5-7 ptg dpt separuh harga. alang2 dh sampai masuk je lah kan. gayat juga sbb dh lama tak naik cable car.. elehhh yg pernah naik 2-3 kali pn cable car genting je kan. tp pemandangan kt sini, subahanallah... cantik! berbaloi lah dgn apa yg dibayar. yg ni gmbr2 sblm sampai ke middle station.




semakin tinggi, semakin cantik pemandangan. nmpk air terjun. agaknya itu air terjun telaga tujuh.





 bkn sengaja nk tunjuk ketembaman pipi, ini gmbr candid si suami hehe


ni kt middle station. kt sini pemandangan pn cantik sgt. tak tergambar dgn kata2. tu blm lg naik cable car ke next station.



 


kitorg sambung naik cable car ke top station. fuhhh.. gegar juga lutut tgk bwh huhu

 

kt top station ada 2 pelantar utk pemandangan tp pelantar atas ditutup utk renovation. so naik ke pelantar lg satu. stop dulu lega kan penat & hilangkan dahaga. seronok lah korg dpt aiskrim sorg seketol. aiskrim bila sampai atas awan pn jd mahal hehe..



 ring sling cum selendang? hahaaa


akhirnya! sampai juga ke sky-bridge. selama ni dok tgk gmbr org je kan. perasaan? walaupun penat kena menapak anak tangga yg byk-jaga dukung anak-bdn berpeluh2 bau masam, tp kepuasan 100%. hilang bau masam dihembus angin kuat di atas sana hehe..




tak blh lama2 sgt kt atas sana sbb ada lg tmpt nk dituju. ni gmbr2 waktu turun ke bwh. haziq sempat lg isi minyak. susu ibu ada di mana2 :)
 



klu dh nama bdk2 tu kan mmg tak blh tidak mesti nk merasa playground. bg la chance brg 10 mnt kt diorg. lps tu kitorg gerak ke pearl harbour & beras terbakar plak. next entry k?!


9 comments :

cikmOt said...

gayat kan...aku tak berani dah nak naik...hehehe

Afne said...

aku gayat gak tp steady lg la sbb kena berani demi anak. eddy tu aku tgk ketar lutut hahahaa

watyz said...

aty dh 2x naik. tp seyes masa nk naik tu serem jek. hahaha kalo 10x naik 10x la aty serem. x nk pon jambatan tu sbb gayat. abg iman lagik la gayat.

mama_umar_maryam said...

adoii,,tgk gambar pon dh gayat ha...subhanallah canteknye afne..bile la aku nk smpi langkawi nih...aku tgk abg loba2 ko dh mcm pendekar pon ye jugak,hahaha

Afne said...

aty, gayat tp kepuasan dpt sampai ke puncak tu tak dpt digambarkan dgn kata2 :)

Afne said...

zet, seriously mmg cntk. ada rezeki kang ko ajak le apai bawa anak2 ke sana. eddy pn rasa mcm nk gi lg sbb kitorg tak amik island hopping sbb tak ckup masa. mmg full activities bila kt langkawi ni.

pendekar bawak pedang. laki aku bawak anak? hahahaaa

cahaya nuranie said...

byk2 picture, pic yg paling kiter suka ialah pic kak afne breastfeed haziq.. BF is anywhere & everywhere.. u r my sifulah kak afne!! hope boleh jadi mcm akak.. dpt BF baby sampai 2 years.. amin..

Afne said...
This comment has been removed by the author.
Afne said...

tq syam. insyaallah, syam pn blh buat jugak. kena kuat semangat & jgn pts asa :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...