Wednesday, June 29, 2011

CUTI2 LANGKAWI : DAY 2 - GUNUNG RAYA

sbnrnya lps je keluar dr telaga air hangat tu kitorg cadang nk mkn kt restoren nelayan kt area bkt malut. otw ke sana eddy asik tanya nk ke gunung raya ke tak. tgk map mcm takde apa yg menarik. tp tgk eddy beria nk naik ke atas so ikutkan je la. bkn selalu pn sampai langkawi kan. ini kira kali ke 2 eddy ke langkawi, 1st time  masa kursus mula2 kerja dulu.

ohhh.. kpd sesapa yg tertanya knp lah kitorg sewa myvi je? selain jimat petrol, comel bergaya & tmpt ddk blkg blh buka kasi anak2 baring bergurau senda mcm ni..



12 km tau nk sampai ke puncak gunung raya. the highest peak kt langkawi. jln bengkang bengkok mcm ular kena palu tp bila dh sampai kt atas mmg seronok! sampai parking area trs disambut dgn ramah mesra dgn staff d'coconut hill resort. tower dibuka kpd umum dgn bayaran RM10/seorg. sejuk je cuaca mcm kt genting & pemandangannya sayup mata memandang seluruh langkawi sampai blh nmpk kawasan selatan thailand. masa kitorg sampai ni tgh berkabus. kejap2 kabus pergi cpt2 snap gmbr hehe..




 


anak2 tgh bersuka ria sementara tunggu minuman & mknn sampai.




 

dgn bayaran masuk td dpt hot coffee/tea  setiap tiket. hana dpt free jus oren. kitorg order chicken pizza yg sedap, rangup & penuh topping. ada rasa black pepper. RM30 utk 8 slices. mkn le kami 4 beranak sampai kenyang hehe..







turun dr gunung raya trs ke pekan kuah singgah dulu ke HIG sbb eddy nk beli brg lg. lps tu kebetulan nmpk psr mlm cr baju tido utk anak2. kitorg mmg tak bawa byk baju sbb eddy kata kt sini melambak jual. percaya tak kitorg cuma bawa 2 bagpack je dr KL.

 baju psr mlm

 souvenirs yg dibeli kt beras terbakar, padang matsirat

 beg dr HIG. ni masuk hana & haziq pn muat hahaaa

brg2 dr HIG

mlm tu lps mandi masing2 memerap je atas katil. haziq awal2 dh tido. mana tak penat round langkawi dlm sehari. itu pun tmpt2 terpilih je yg kitorg pergi. bila perut lapar mls nk keluar, call+tunggu 15 mnt+sampai depan pintu..

spaghetti bolognese

serious mmg sedap. dtg pinggan bsr lak tu. kongsi ber2 dgn eddy lah jwbnya. bila perut dh kenyang br lah blh tido lena. tp kan knp ehh.. mknn kt langkawi ni sedap2 belaka?! sng hati ke hati sng? atau sbb afne mmg kuat mkn? hahahhaaaa

next entry.. jom mandi pool! syok ooooooo


6 comments :

watyz said...

ishk. dh 2 x ke sana tp x penah g gunung raya tu. lepas ni kalo g sana nk la g gunung raya tu. best nye jalan2 kan afne...

lia said...

lawa la scenery kat c2.... boleh try p kalau sampai ke langkawi...

Alya=Asniza +Mayudi said...

gigih kor afne,, sharing is caringkan,,, tp syok dpt tgk muka hana puas puas

Afne said...

aty, serious mmg cantik view dr gunung raya. sejuk2 tu mmg sesuai le utk honeymoon ekekekeee

eddy berangan next visit klu ada rezeki ke langkawi nk stay kt dcoconut hill resort tu :)

Afne said...

gigih mendenya.. dh nama blogger picisan hehe. eddy soh upload gambo masuk blog :)

Afne said...

lia, gunung raya is highly recommended even takde tmpt shopping ke apa. tp damai rasanya kt atas sana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...