Tuesday, July 12, 2011

Balik Kampung... Oooooo Balik Kampung!

elehhh.. kecoh! semua org pn suka blk kg. tp kan korg.. this time was totally different. sehari sblm tu siap2 cuci kereta & isi minyak almost full tank dh blh pegi blk kl-yong peng-kl hehe..



si ibu dgn semangat berkobar2 membawa anak2 blk ke kg. kami ber3 saja ok! memasing muka mamai sbb masa jemput anak2 kt taska diorg tgh tido.



sblm gerak tu lbh kurg jam 1 tghari, mak dh pesan soh susukan haziq dulu & hati2 drive kereta. eddy soh baca doa byk2. tp masa amik bdk2 ni, ebm haziq br je pembantu taska panaskan so igt nnti hulur je lah kt dia bila sampai masa nk mnm susu. rupa2nya takmo! agaknya haziq kata.. yg fresh ada dpn mata lg sedap! hahahaaa. so berhenti kt hentian sebelah nilai dlm 15-20 mnt & bf haziq sampai dia puas. lps tu sambung perjalanan semula. sekejap gerimis, sekejap hujan, sekejap panas.

ni gmbr2 yg hana snap. ibu concentrate je tgk dpn dpt tunjuk peace je lah ekk heheh..




alhamdulillah, sampai kt rmh mak lbh kurg jam 3.30-3.40 ptg. dpt ucapan tahniah dr eddy sbb berjaya drive all the way dr kl-pt yaani. ni 1st time tau! jgn tanya lah cane afne handle bdk2 ni hehe.. kdg2 haziq nangis melalak kt blkg, hana dok potpet2 nyanyi2 tak berhenti, kdg2 diorg bergelak ketawa & sesekali si ibu cum driver terpekik2 soh anak2nya behave & sit properly. tipu lah kata tak penat memandu 2 jam setengah. blk je sampai rmh mak trs selongkar mknn dlm tudung saji kahkahkah

isshhh.. bila igt2 blk mcm tak sangka bawa anak2 blk kg.


12 comments :

AdanyaKauUntukku said...

tahniah..tahniahhhhh

watyz said...

afne. cadangan aty pasang dvd dlm kete. siyes ble wat dorang dok diam la even bang2 sejam 2. biasa kalo aty drive sorang adik dpn abg blkg. tp aty x penah lagik drive sejauh tu 3 branak. TAHNIAH!!!

Afne said...

tq kak ila :)

cikmOt said...

salute kat ko weii...kalu akuk???hahaha...pengsan...harap ada dvd player jek dalam kete...so leh ar depa dok diam...hehehe

Afne said...

aty, tq 4 the suggestion. blh dibentangkan dlm belanjawan akan dtg hehe. brp rm anggaran utk semua yea?

tq aty.

~ana~ said...

tahniah afen...wah long journey tuh...syabas...ana yg kenkdg bw dlm kl je pun huru hara..kalau long journey xtau la mcm mn..hah3x..

syabas again...good job...:)

dgn pesanan, lain kali boleh buat lagi..:)

Afne said...

zan, aty pn suggest install dvd player hmmmmm. makin ligat la aku merayap nnti hahaha

Afne said...

ana, klu difikir2 mcm seram. bkn seram nk drive tp seram ngan suasana dlm kereta dlm masa 2.5 jam tu hehe

ana pn blh, insyaallah.

~nora ayda~ said...

erm..tahniah dh leh drive dr kl to yp ngn ank2...hihi..btul tu psngkn dvd..leka la diorang..xde la kaco ibu dia kan...hihi..budget x mahal tue..
:)

Afne said...

tq aida. klu dh 2-3 jam perjalanan takde nya nk ddk diam je tak akcau ibunya hehe. tp dgn dvd blh gak membantu kan.

Normaliza said...

Wah..tahniah! bukan senang nak drive dgn bebudak. perjalanan jauh plak tu. pasni makin panjang la langkah..hehe

Afne said...

normaliza, sejak dh blk kg tu dh brp kali sanggup drive ber2 dgn haziq semata2 nk jumpa anak kt kg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...