Wednesday, August 10, 2011

BALANG KUIH RAYA

yesssssssssssss

dr akhir thn lps dok ngidam. last week dpt je katalog raya trs order walaupun kempen br start isnin lps. hari selasa dpt brg :D


walaupun kaler dia mcm alien tp menyerlah berseri2 in real hehe... kot2 le thn dpn blh mintak subsidi tukar langsir kaler ijo kan. tetiba je semangat buat biskut raya dtg menderu2 hahahahaaaa

ada 3 saiz tp beli yg saiz kecik ni pn blh masuk kerepek, biskut, asam & kekacang... mmg sdg elok le. berbaloi2 beli dpt harga ahli lg tau. TQ ehh kak ros :)

bekas kuih raya yg lama msh tersimpan elok dlm lemari dapur. pattern dia lbh kurg sama je ngan balang ajaib dr zety tu. sdg difikir2kn nk buat apa dgn balang2 tu.. kasi mak pn ok gak kan?!


18 comments :

♥cikmOt♥ said...

bilalah aku ada semangat nak buat kuih raya ni ek...hahaha

++eden|essey++ said...

afne ni jenis tupperware kan....ja tgk lam katalog tupperware xder pon...mane ek nk beli...

rossysweety said...

balang lama buat giveaway ajer la...ok..kitaorg serbu rumah ko nk merasa kuih dlm bekas mahal ni...hahahah

Afne said...

zan, ko tu dh sarat. bawak2 la berehat. kuih tunjuk2 byk. klu tak ko order je ngan aku. tp dpt biskut keras aku tak tau hahahhaa

Afne said...

ja, klu nk blh beli ngan kak ros. dia bg harga ahli. kos pos ja tanggung la. pape email rosnita@tsssb.com

Afne said...

kak ros, balang tu kaca klu buat GA mau pecah di tgh jln. aku nk kasi mak aku je hehe

~ana~ said...

wah wah wah..udah ada balang br yea..biskut raya dah ada?heh3x..

Afne said...

ada jugak order 2-3 jns. igt nk buat sejenis dua. tgk lah tahap kerajinan nnti ;)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahh cantik bekas tue .. tpware lagiiii kelasss ;-)

++eden|essey++ said...

8 bekas tuh bape RM erk...xtahu la hubby ako nak ke tak..apa2 pon kene tanya die la sbb die mmg kaki deco umah...huhuh..ako ingat mmg nk pkai tupperware jek sng...sbb dak adam tgh lasak..pkai yg kaca kn takut pecah lak....huhuhuu

Afne said...

diana. dh lama mengidam tau. afne suka plain mcm ni. kot2 la nnti kuih lg sedap ddk dlm tupperware hehe

Afne said...

ja, afne dpt 85.85. skrg ni fikir anak je. haziq suka pnjt meja amik mknn dia suka. tkt kita tak sedar kan klu guna balang kaca. ja email lah kt kak ros klu berminat :)

AdanyaKauUntukku said...

akak ada balang ni dua je kat umah kaler biru..
tapi mana letak pun akak tak tahu
erk

bila nak letak biskut letak kuih...
letaklah dalam bekas taufa tu..padahal bekas dia ada....cam ne tu kan...

Afne said...

kak ila, biru mesti lawa kan. tupperware punya brg byk keluar kaler hijau la thn ni. apo lai... gi la beli cukupkan letak kuih raya hehe

mama_umar_maryam said...

balang ajaib tu magic afne,tau2 ade je biskut raye dlm tu nnt,hahaha
aku pon tgh hunting balang kuih nih

watyz said...

terang kaler nye nak oi... ehehehehe... susah nk ce balang yg kedap skrg ni kan. harap cantik je tp kuih ble lemau di buat nye...

Afne said...

zet, kan bgs klu aku dpt balang ko aritu trs ada kuih ekekekkk.

weehh thn ni aku pakai tupperware je takmo dh pakai balang kaca ;)

Afne said...

aty, biar kaler terang dr jauh org nmpk kuih raya hahahaha

tupperware ni, insyaallah kedap udara. kualiti gred a yg tebal punya ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...