Thursday, September 15, 2011

Bila Hana Melukis..

belek2 hp terjumpa gambar ni. hana tu ada saja lah keje nya. kt dlm kereta selongkar dashboard jumpa buku nota & kereta. tak pernah ddk diam. klu tak silap masa ni tgh tunggu ayah beli mknn kt bazar ramadhan pesta, batu pahat. melilau cari nasi kerabu nk memenuhi tekak si isteri. nasi kerabu kt bazar ramadhan pt yaani tak sedap... ada ke patut bubuh sambal belacan instead of budu! 



jd le kan rupa... rupa apa tu? makhluk botak bermata bulat bergigi besi?? layan ajeeeeeeee


haihhh la hana. skrg tgh buat apa agaknya?

hari2 pesan kt hana supaya dgr kata ayah, maktok & atok. jgn nakal2. jgn mkn gegula byk2 nnti gigi rongak. rajin2 berus gigi. lps main toys semua simpan dlm bakul.

hari tu hana blk kl, afne perasan hana jd manja sgt2. sikit2 nk dukung, tp nmpk playland kt mcd genting sempah trs cergas mcm tak kisah lgsg tgn tgh berbalut. dlm kereta bila nmpk je adik tido dia sound "ibu, adik dh tido ke? ibu letak la adik. hana nk ddk dgn ibu". alahai.. hana, selalu buat ibu lembut hati. mak pn ckp mungkin sbb dia plg kecik kt rmh kg so dia rasa nk manja lbh2. nsb le ada ucu ngan makde yg melayan. nsb korg lah yea, ada masa2 jd kwn bertekak tu hahahaaaa!

rasa2nya minggu ni mcm nk blk kg je. mana tahan berjauhan dgn anak tercinta. haahhh ko.. mula la asal cerita psl hana mesti nk nangis. dasar ibu gembeng! tu pun eddy ada ckp2 nk sekolahkan hana kt kg uwaaaaaaaa. mak pulak beria nk jaga hana. siap ada back up plan. let say mak & abah sbk dgn aktiviti luar, hana akan dihantar ke taska blkg tadika tu. adehhhh.. btl2 dlm dilema ni. sapa kan sanggup nk berjauhan dgn anak tp afne kena fikir dr segala segi. mcm2! tiap2 mlm dok gayut dgn hana. plg suka tgk haziq berceloteh ntah bahasa apa2 ntah kekonon borak dgn kakak hana. ibu pn tak tahu mcmn kak hana blh paham apa yg adik haziq ngomelkan hehe..

isshhh.. dh menyimpang dr tajuk ni. anak korg camne, suka lukis melukis conteng menconteng?


6 comments :

♥cikmOt♥ said...

si kakak pun suka melukis...so far dah pandai tulis nama dia dan nama adik dia...

Afne said...

alhamdulillah.. makin bijak si kakak. nnti blh ajar adik.

hana blm pandai mengeja tp dh kenal huruf2. aku yg excited hahaha

~diAhOntHeblOg~ said...

Afne..jaga2..kdg2 budak2 lukis ade makna tu..cm dlm movie tu..(kuat terpengaruh ngn cite omputih) hahahahahah

Afne said...

diah, tu 1st time tgk hana lukis mcm tu. selalu dia lukis rmh je.

win@momyShaneQeisha said...

Hana nak lukis muka tu...cutenya hana.hasil kreativiti & estetika anak2 kan, mmg suka kita nak snap2

Afne said...

win, ok la kan klu dulu asik lukis org lidi je hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...