Monday, September 12, 2011

Nasi Arab & Tiram Mentah

nasi arab ni serious sedap! sedap tak tipu punya. actually, ni 1st time ever merasa sbb tu mcm pelik tgk lauk dia... potongan ayam yg bsr, tomato, lada benggala, mayonis & yg plg sedap minced meat yg bulat & pnjg tu. tp tau je lah kan portion mknn timur tengah mmg bsr, bubuh dlm polisterin tu penuh mcm tak blh tutup. mkn separuh pn dh kenyang.


ni tiram mentah.. eewwwwwwwwwww tekak ni tak naik nafsu nk mencuba. naik kembang tekak ni ada la! eddy kata sedap, but no thanks.


korg pernah mkn? btw, tiram ni sedap msk apa?


10 comments :

lia said...

tgk mr. bean, tiram ni dia makan mentah jer, perah lemon... x lalu lak aku ;p

Afne said...

ishhh aku bau dia pn dh kembang tekak. lg nk telan bulat2 gitu erkkkk

mama_umar_maryam said...

certain org je blh lalu dgn tiram nih,aku idakleee

Afne said...

zet, tekak kita ni mkn kerang murah2 je kot hehe. aku pn tak lalu eeeeeee

~ Puan Yan @ Mama Aliff ~ said...

nak kata sedap sgt takde la.. tapi boleh ler mkn.. nak beli cam mahal.. salu mkn kalo opis buat mkn2 kat otel.. kalo buh lemon + tobasco sos tu takde la bau hanyir mentah tu afne.. tapi sejuk je la kat tekak..takleh biar dlm mulut lama2.. kena telan terus..kalo tak, rasa nak keluor balik.. hahaha !

Afne said...

yanie, ada rasa mcm ikan salmon ke? eee takleh imagine la kembang tekak! hehe

~ Puan Yan @ Mama Aliff ~ said...

ikan salmon sedap afne.. ini lembik + sejuk.. hahaha !

watyz said...

x tertelan la tiram tu. kalo kupang pon nk kupang basah. kalo x, xnak makan. kerang pon jgn kantoi ngan pasir. sah2 x makan lagik... :)

Afne said...

yani, ikan salmon kerap juga mkn even ada bau2 skit tp gaul black pepper+garam skit then grill pastu perah lemon pn dh mantap.

Afne said...

aty, ntah bila afne berani nk cuba telan tiram hehe. mat saleh mkn mcm sedap je ekk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...