Wednesday, October 19, 2011

Buai Laju - Laju

hana klu dh mintak sesuatu, dia akan ungkit/tanya/ckp psl benda tu berulang kali-byk kali-beratus kali sehari tanpa jemu. cthnya kisah kepingin nk anting2 tu kan, dgn bangga dia ckp "hana nangis sbb terperanjat je" hahahahaaa.

weekend lps blk kg. rasanya ini kali 3 afne drive sendiri (tu tak campo drive blk kl). berani? takut? semua ada. dulu2 zaman memula nk drive sendiri pegi blk keje, perasaan lg gundah gelana al-maklum lah zaman tu kereta manual. igt 1 je pesan eddy.. nk drive kereta ni, kita yg kawal kereta bkn kereta kawal kita. jgn berani sgt (bawak mcm pelesit) tp jgn takut2.

ehhh! nk cerita psl buai sbnrnya hehe.. masa kt kg tu hana sbk request nk main buai. tmpt plg dkt tu ha kt pekan pt yaani. playground tu mcm dh uzur dgn tali buai dh bersambung2 (ntah dh brp kali putus) & papan gelongsor dh pecah2 haissshhhh anak dinosour ke apa yg main kt sini? last2 ayah bg idea buat buai kt rmh. beli tali, cari papan, tebukkan 4 lubang bhgian tepi, siap sapu syelek, gantungkan.. dh siap! kos tak sampai seploh hengget.

ini gambar2 terbaru hana ibu cilok dr ucu. iyeee.. diva feeling princess ni anak dara i tp anak sedara ko kan ucu kan?! amboi2.. dh rupa berpiknik atas buai hahahaaaa



la ni buai jd tmpt fav hana bermain pg-ptg-siang.. mlm je tak main sbb buai ni kt luar rmh. pasni takde la ucu jd bibik penat2 blk keje kena bawa hana gi playground kt pekan hehe..


p/s : ni dh sbk request beg mcm adik tp nk cartoon barbie.


8 comments :

watyz said...

amboi..kemain anak dara makan atas buaian. aty suka buaian ni. dulu kat umah nenek aty ada. la ni xde dh. pokok gantung buai ni pon dh xde. hehehhe

Afne said...

aty, zaman kita kecik2 dulu bergayut kat buai dahan pokok. seronoknya kan. zaman skrg bdk tau ke panjat pokok ekk?

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai comel jer buai hana ..

Afne said...

diana, buai kg le katakan hehe. nk beli buai bsr kena kumpul duit dulu hehe

mama_umar_maryam said...

tibe2 rindu buai kt kg embah aku jugak ;(..wah,pangai diva ni menurun dari ko le afne oiii ;p

Afne said...

zet, aku diva ehh? hahahhaa

wan nurul hezrina said...

shedapnya makan mee sambil bersantai kat buaian

Afne said...

hezrina, tu keluar perangai diva dia ngada2 nk manja ngan family kt kg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...